x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Packaged Win64 Shipping Build Crashes on Launch with Oculus Online Subsystem

Hello, I am currently having issues with launching a packaged game using the Oculus online subsystem with version 4.13.0 (Preview 1) of the engine. After loading up a blank project and adding in the assumed proper setting to the DefaultEngine.ini file as follows:

[/Script/Engine.GameEngine] +NetDriverDefinitions=(DefName="GameNetDriver",DriverClassName="OnlineSubsystemOculus.OculusNetDriver",DriverClassNameFallback="OnlineSubsystemUtils.IpNetDriver")

[OnlineSubsystemOculus] bEnabled=true OculusAppId="App ID here"

[/Script/OculusSubsystemSteam.OculusNetDriver] NetConnectionClassName="OnlineSubsystemOculus.OculusNetConnection"

The game will package in shipping mode, but the game will crash upon launch with this (https://puu.sh/qu4Ku/f787cb4f93.zip) error log. Screenshot of crash: https://puu.sh/qu6P9/6998ff94ef.png However, when packaging in development mode the game launches properly. It appears that enabling the Oculus online subsystem plugin is the reason why the game is crashing upon exporting it. This is also a blueprints project.

Thank you for the help,

Ace

Product Version: UE 4.13 Preview
Tags:
more ▼

asked Aug 08 '16 at 05:09 PM in Packaging & Deployment

avatar image

Ace1234
15 2 5 7

avatar image Ace1234 Aug 08 '16 at 06:49 PM

On further testing, uploading the project to the Oculus store and running it as a test build does not fix the crashing.

avatar image Sean L ♦♦ STAFF Aug 09 '16 at 05:06 PM

Hello,

I have a few questions:

  • Could you try packaging it for Development and see if you get the same crash? If you do, please provide your Machine ID and ensure to hit Send & Close on the report.

  • Also, after the crash occurs, provide the logs from the Saved->Logs folder.

Thanks!

avatar image Ace1234 Aug 09 '16 at 06:14 PM

Hi Sean, The error does not exist when I package it for Development. Only when I package it for shipping. Machine ID: 2391079543D984A9912964AE5A93569A

With the crash in shipping, we don't have a Saved->Logs folder. All we have are files that we have provided in https://puu.sh/qu4Ku/f787cb4f93.zip

avatar image Ace1234 Aug 09 '16 at 10:34 PM

I just tried with empty 3rd person shooter project, only difference is the Online Subsystem: Oculus plugin is enabled. Runs fine in Editor, fails to launch on Shipping build.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

1 answer: sort voted first

Hey Ace1234,

I've reproduced the crash, and have entered a bug report for the issue. You can track the status of the issue here: https://issues.unrealengine.com/issue/UE-34595

Have a great day!

more ▼

answered Aug 12 '16 at 12:58 PM

avatar image

Sean L ♦♦ STAFF
43.9k 485 150 439

avatar image Ace1234 Aug 14 '16 at 10:09 PM

Thanks for looking into this!

avatar image BasswingLeader Nov 10 '16 at 10:40 PM

Would you happen to know if this crash is in 4.12.5? We are currently using Oculus SDK 1.9?

avatar image Sean L ♦♦ STAFF Nov 14 '16 at 02:32 PM

Hey BasswingLeader,

What steps are you taking to get the crash to reproduce on 4.12? That way I can go ahead and test it to see if it's occurring there as well, but the Oculus Subsystem was moved into a plugin for 4.13, so it functions a bit differently which is why I am asking what process you're using when getting this issue in 4.12.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question