x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Perforce syncing does not update UE4 Content Browser (but the files on hard drive are being updated)

Syncing assets using perforce inside of UE4 actually does sync the .uasset file correctly but it seems like Unreal Engine has some old version of the file in it's memory.

Here is how it happens:

There are two people Me(Wheeze) Louis("47" is also used as an alias for him)

We have a function library that has a function inside called "Wheeze Function" and louis opens up that library on his side and adds his own function called "47 function". I refresh my function library, I detect a change, I sync and open up the library and I don't see his function there.

However if I check source control history or the diff menu I can see his changes: alt text (though I can't do any diffing for some reason, I have tried having changes on my side that need merging but that's another issue I'm assuming)

So restarting the engine will refresh the changes but that's a really bad workflow.

Other odd behaviors is that sometimes we can see each other adding new assets (sometimes not) and the whole refresh-sync process does work but only if you had just opened up the engine and hadn't touched the asset at all (which I'm assuming means the engine just hasn't loaded the asset into it's memory or something)

I saw that some people were having the same issue but I didn't see other people mention the fact that they can see the changes outside the content browser and those threads were really old and I find it really odd that Epic Games would butcher the capability of working with other people reasonably and leave it broken for years.

Product Version: UE 4.12
Tags:
more ▼

asked Aug 29 '16 at 01:47 AM in Using UE4

avatar image

Wheeze
31 5 5 12

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Hello Wheeze,

We've had a few other users report this issue as well and I've previously placed a bug report in for this. You can find it here: UE-20789. Unfortunately the only workaround at the moment is to restart the editor. Please feel free to vote on the report so that we know people are interested in getting it fixed, and hopefully make it more of a priority.

more ▼

answered Aug 30 '16 at 07:23 PM

avatar image thevfxguy13 Nov 01 '16 at 05:39 AM

Vote and reposted the bug report to another post to hopefully incite interest in getting this fixed asap.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question