x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Build preview on android not showing up like in editor

After i figured out blueprint, i went ahead and craeted a very simple game. Now im at that stage where i want to publish it to android so i can see what it looks like on my phone. However, the issue i ran into after i cooked it, is that when it showed up on my phone the screen looked black, i can see the outlines of some of the assets in the scene. and some of the HUD elements but thats it. I included a screenshot below. I ran other tests on a different scene, ligthing doesnt seem to build at all no matter what i did. I read up the android guides, said to make the lights stationary. Nothing really changed after i applied that change.

alt text

Also, how do i get rid of the two controllers on the side? The circle thumb sticks. I have my game to be able to click on things. So i dont need those there.

My last question, it takes a bit of time to make a build for the android, is there a way to instantly just play test my scene. Unity had something similar where when you hit played, it showed up the stuff on the mobile device.

Thanks!

Product Version: Not Selected
Tags:
more ▼

asked May 24 '14 at 02:49 PM in Packaging & Deployment

avatar image

raparicio
41 6 8 11

avatar image Listerofsmeg Aug 05 '14 at 11:20 AM

I am having the same problem in 4.3 things just are not sowing up in mob preview. look fine in all other preview types.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

2 answers: sort voted first

For anyone else having this problem be sure to check the rendering section of the lights you have placed in the scene. It has a setting labeled "Actor Hidden in game" and by default it is checked. Meaning if the game is packaged or launched in any way the light will be set to hidden. Hope this helps

more ▼

answered Oct 03 '14 at 04:09 AM

avatar image

hq231
25 3 4

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

Since, i was able to figure out what was wrong. First make sure that you have a lightmass importance volume. Then it helps if your main light is set to static. All other lights needs to be set to static. Then make sure you rebuild ligthing, paths, etc before previewing.

more ▼

answered Aug 05 '14 at 07:10 PM

avatar image

raparicio
41 6 8 11

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question