x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

4.13 VR Rendering, No AA.

Hey guys,

Seems like 4.13 is causing all sorts of havoc with my current project. (Which is a shame, considering the numerous improvements 4.13 has on offer.)

Basically, my problem is this: The rendering has completely broken when switching between 4.12 and 4.13.

For reference, I'm currently working on this project: http://dreamdesk.io

Due to the nature of the project, I need to be able to view the textures we're creating at full resolution, without distortion no matter which angle or distance they're being viewed at.

Anyways, so after a bunch of tinkering I had found a batch of settings that made the textures nice, crisp and legible within 4.12.

To my dismay after I switched to 4.13, the changes to the VR Rendering have made my textures jaggy and illegible when viewed within the HMD. I tried playing with a bunch of the rendering settings all over again within 4.13 and it seems that I cannot find the proper combination to achieve what I'm looking for.

Straight lines are jaggy. Words are distorted at a distance or angle.

So, I figured I should reach out again to the wonderful devs over at Epic who may be able to shed some light on what I can do to fix this.

Unfortunately, I cannot provide screenshots as the mirror window displays fine though within the HMD things are just a mess.

As a reference, here's roughly what I've got going on in 4.12:

     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("hmd sp 300"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("r.DefaultFeature.Bloom False"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("r.DefaultFeature.AntiAliasing 0"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("r.DefaultFeature.AmbientOcclusion False"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("r.DefaultFeature.AutoExposure False"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("r.DefaultFeature.MotionBlur False"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("r.ReflectionCaptureResolution 64"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("r.DefaultFeature.AmbientOcclusionStaticFraction False"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("r.EarlyZPass 1"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("r.EarlyZPassMovable True"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("r.BasePassOutputsVelocity False"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("r.TextureStreaming False"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("r.ScreenPercentage 200"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("r.ViewDistanceScale 1.0"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("r.PostProcessAAQuality 0"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("r.ShadowQuality 0"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("r.TextureQuality 0"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("r.EffectsQuality 1"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("sg.ResolutionQuality 25"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("sg.ViewDistanceQuality 0"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("sg.AntiAliasingQuality 0"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("sg.PostProcessQuality 0"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("sg.ShadowQuality 0"));
     GEngine->Exec(GetWorld(), TEXT("sg.TextureQuality 0"));


I've been meaning to move these out to the .ini file but for now they work where they are.

Thanks for any and all help, -ozzadar

Product Version: UE 4.13 Preview
Tags:
more ▼

asked Sep 01 '16 at 03:30 PM in Rendering

avatar image

ozzadar
17 5 9 13

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

0 answers: sort voted first
Be the first one to answer this question
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question