x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Crashing On Map Load 4.13

I updated my project to 4.13 now all of the maps I had been working on crash the editor when I load them. There is no report displayed. Just says "You do not have any debugging symbols required to display the callstack for this crash."

There are dozens of copies in the backup folder, which now fail to load as well. Everything was fine. I dont know how they all could have been corrupted. They crash the editor too. I moved the backup levels to a clean 4.13 project. In the clean project they do not crash the editor, but they fail to load. No error, they load to 100% quickly and then nothing happens.

All of the levels were related in that there was one persistent level and the others were to be streamed in and out. This could also deal with the nav mesh because I was working on a Nav Invoker problem when this all happend.

Has anyone seen this? Any help?

Product Version: UE 4.13
Tags:
more ▼

asked Sep 22 '16 at 05:03 AM in Bug Reports

avatar image

GameMaster79
76 3 7 12

avatar image SaOk Sep 22 '16 at 09:41 AM

I got map on load crashes in 4.13 when having out of bounds mistake in blueprints construction. Earlier builds managed to load those, but 4.13 is more sensitive. In case you have something similar in some actor's construction when map is loaded.

avatar image Sean L ♦♦ STAFF Sep 22 '16 at 01:32 PM

Hey GameMaster79,

I have a few questions that'll help gather some more info for the crash:

  • Could you please provide your Machine ID from the Crash Reporter window and ensure to hit Send & Close on the report?

  • Could you please provide the logs from your project's Saved->Logs folder after the crash occurs again?

avatar image GameMaster79 Sep 22 '16 at 02:18 PM

Hi Sean,

The ID is: MachineId:C8FB915C45F823C07716388F9FA8FEB7

I cant seem to up load any of the log files. There is an .ini an XML and a mini dump. It says the file type is invalid when I try to add them as an attachment. How do I get them to you?

SaOk: I will look into this. It seems possible. I did not have errors on play but there could have been others. Thanks

avatar image GameMaster79 Sep 22 '16 at 02:30 PM

So I guess you can do it as a zip. Here are all 3. link text

avatar image GameMaster79 Sep 22 '16 at 05:00 PM

Hey Sean,

I wanted to add more information because I have noticed trying to open other actors not just levels leads to the editor crashing. In fact my project will crash on start up. I was able to get into it originally by removing the config folder and just starting up with a default level. With the config folder present it does not even load on start up. With the folder removed it seems to crash when trying to open blueprints. However, I can open some of the other blueprints in a clean project.

Thanks for looking into it....

avatar image UCD SKAARI Sep 22 '16 at 05:07 PM

Hi GameMaster79,

I have the same problem and the game is not starting anymore on my laptop.

Greetings SKAARI

avatar image Sean L ♦♦ STAFF Sep 22 '16 at 06:19 PM

I'd recommend starting to copy your content over to a clean project piece by piece until you notice the crash starting to occur. With each piece, try to play and see if you can determine which asset(s) is/are causing the crash. I'm wondering if there is a circular reference issue somewhere in the project, as from what I've seen of your callstack and crash files this seems like it is likely the case.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Hi Sean,

Well, moving everything to a new project did work. I actually did it by moving everything except the things I had been working on over the last few days. My project is pretty big at this point. Just tried that until I found the suspect directory. When I upgraded to 4.13 it broke every collapsed node in my behavior trees. Could have also been a C++ plug in. Anyway, I redid the work in that directory and it seems to be working fine. Thank you

more ▼

answered Sep 23 '16 at 03:42 PM

avatar image

GameMaster79
76 3 7 12

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question