x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

WidgetComponents have become invisible

I am developing a VR game and use WidgetComponents for my Menus. During a test I noticed that all of a sudden none of my WidgetComponents are visible. Even in the Editor, when I add an empty actor with a widget component and assign a Widget, the widget component is still invisible from both sides, but has a weird outline and I am not sure it's normal, that I am able to select a Material for the WidgetComponent. If I start a new project everything is still fine. So I went back to a previous commit where I am 100% sure, that WidgetComponents were working, but even in that version of my project from 29th of October, WidgetComponents are invisible, even though they were visible, when I made the commit.

If someone from Epic wants a copy of my project, I would really appreciate it, if I could send a download link to an e-mail or something where I do not have to share my game with the whole internet.

Invisible Widget with weird border

The UMG widget, that I used for testing visibility

Product Version: UE 4.13
Tags:
more ▼

asked Nov 03 '16 at 07:04 PM in Bug Reports

avatar image

AllJonasNeeds
249 26 36 71

avatar image Rudy Q ♦♦ STAFF Nov 03 '16 at 07:30 PM

Hello AllJonasNeeds,

I noticed that you said you were unable to reproduce this issue in a clean project. If you would like to provide a copy of you project so that I could take a closer look, you could do so by zipping it down and provided a link via drop box or google drive. If you would like to provide it privately, you could do so by sending the link to me in a private message on the forums.

avatar image AllJonasNeeds Nov 03 '16 at 07:57 PM

Thank you for the quick reply. I just sent you a forum message.

avatar image Rudy Q ♦♦ STAFF Nov 03 '16 at 08:41 PM

I ran a couple of tests on the project provided. However, I did not see the issue that you mentioned in your original post. Could you provide a detailed set of steps to reproduce this issue in the project provided?

avatar image AllJonasNeeds Nov 03 '16 at 09:57 PM

I just reconnected the power to my computer and booted it back up, to try it again and I also did not see the issue. So I guess this is one of those weird times where just hitting the restart button is not enough, you have to do a full "power off, plug out, wait, plug in, power on - restart". So I guess the problem is resolved, unless the issue magically reappears tomorrow morning.

Thank you so much for offering your help, I very much appreciate it.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

As I wrote in the latest comment, a full "power off, plug out, wait, plug in, power on - restart" solved the problem for me. Just clicking Window's restart button was not enough.

more ▼

answered Nov 04 '16 at 08:34 AM

avatar image

AllJonasNeeds
249 26 36 71

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question