x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Office Holiday

Epic Games' offices will be on holiday from June 22nd to July 7th. During this period support will be limited. Our offices will reopen on Monday, July 8th. 

Sublevels in a multiplayer cause problems with character movement on clients

We changed the project to use Level Streaming Volumes and after that we encountered multiplayer problems. The following problem appears in a build and in editor (when we have two clients (on the client side) or with dedicated server option on).

When we move a particle system (any particle system, even with default configuration) to a sublevel from master level we encounter a problem with replication of character data, it looks like some modules stop replication. Initially the server sets speed to 0 and MovementComponent lags( but at the same time we can look around with a mouse freely) and the main character moves with a much slower speed.

After death and respawn ( through manual SpawnActor and Possess, or through RestartPlayer from gamemode) server controller changes flag to local ( and in case of one connected player there appear two local controllers, one on the server and one on client) and the player's movement physics turn off - MovementMode turns to 0.

We localised the problem and it is in sublevels plus particle systems, because any of the following actions fix this: - delete all particle systems from all sublevels; - move all PS from sublevel to master level; - delete all PSs from the project.

Here is a video: https://youtu.be/x9Icp7LzW0E

Product Version: UE 4.14
Tags:
more ▼

asked Nov 24 '16 at 02:11 PM in Using UE4

avatar image

PixelMate
1 2 4

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

We found the answer. It was a mistacke on our side. In the sublevels properties static was On, that caused problems.

more ▼

answered Nov 27 '16 at 07:03 PM

avatar image

PixelMate
1 2 4

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question