x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Sounds stop playing when loading a new map

Build Type: Happens when running PIE in editor as well as in a Development build (not tested other build types)

Build version: 4.14.X (0 or 1, happens in both), never happened in 4.12.5 (not tested in 4.13)

Detailed description of the issue: Audio stops playing after loading a new map. There is no telling which map because it randomly happens with different maps, in different projects (see the details on the following threads, there are multiple people with different projects which get the same issue).

https://answers.unrealengine.com/questions/535402/audio-stops-playing-randomly.html https://answers.unrealengine.com/questions/530859/updating-to-414-completely-screws-the-audio.html

Here there are a few details about the issue, when it happens and how.

  • the sounds stop when the map is loaded (for example, we have a music file that starts right before the scene is shown to us - because we do some initialization that takes time before we render the first frame, music plays for a second and then pauses when the engine starts rendering - only happening when the sound uses its own thread, otherwise we cannot hear the music playing at all)

  • the sounds play correctly when we resume the game (all sounds that should have played, play after resume UGameplayStatics::SetGamePaused)

  • they can play a short sound or a longer sound (steamed or not), its the same error and happens regardless.

  • its not related to running in its own audio thread (tested only in PIE, not sure separate audio thread is supported in Editor), it happens in both cases

  • sometimes if the same sound is played for multiple times (with PlaySound2d or PlaySoundAtLocation, for example UI selection sounds or weapon sounds) it gets skipped once or twice based on how many times it has been played (I guess) which might have something to do with sound concurrency

Screenshots/Link to video: https://www.youtube.com/watch?v=xmskcYqYZco&feature=youtu.be . This is from a thread reported here https://answers.unrealengine.com/questions/535402/audio-stops-playing-randomly.html but is exactly the problem we have.

Repro Steps It doesn't happen all the time, here it seems never with the first map we open. However, it will happen at the second/third map we open and always happens within 3-5 opened maps, we can say while playing the game it is 100% certain it will happen. Once it happens in a map it doesn't mean the next map will have the problem too, sometimes it happens, sometimes it doesn't.

Product Version: UE 4.14
Tags:
more ▼

asked Dec 12 '16 at 09:40 AM in Bug Reports

avatar image

eudrea
76 3 8 12

avatar image jomaceld Dec 12 '16 at 01:38 PM
avatar image eudrea Dec 12 '16 at 02:15 PM

Possibly, thanks! Thing is we have no issue with persisting across levels, the sounds are not setup to persist, they are just normal sounds. Hopefully, the default behavior of persisting across levels is to be false unless told otherwise.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

For tracking purposes we are going to continue the investigation of this issue on the post where it is being addressed already.

https://answers.unrealengine.com/questions/526482/sound-cue-restart-mutes-sound-loop.html

I will return there once I have completed my testing and discover any new information.

Thanks,

Andrew Hurley

more ▼

answered Dec 12 '16 at 04:10 PM

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question