x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Shipping Dedicated Server

Hello, I have correctly built my client package using the shipping configuration without any issue, but i'm having some problems when i use the version built using the shipping configuration of my dedicated server. The main problems are that i can't start the server using the map name parameter from command line and when a player logs out from the match the server crashes. Everything does not happen if i use the development .exe of the server. I simply build the server .exe and copy it next to the client .exe folder, i then run it from command line. Would it be a bad idea to release the server using the development .exe? Thank you in advance.

Product Version: UE 4.13
Tags:
more ▼

asked Dec 12 '16 at 10:43 PM in Packaging & Deployment

avatar image

ReaperF
29 6 8 11

avatar image Azarus Dec 13 '16 at 12:14 AM

Maybe can you attach a crash log and give some other information about the errors you get? Releasing the server as a Development version should be fine but not recommended.

avatar image ReaperF Dec 13 '16 at 01:05 PM

I did some more tests on my main system today. The server crash seems to not be a real crash. When a player exits the server it will not show up on the server browser anymore and it won't be possible to direct connect to it, however it does appear on Steam Servers, also it does not seem to happen always. Please keep in mind that i'm using the advanced sessions plugin and Steam.

avatar image ReaperF Dec 13 '16 at 04:38 PM

I noticed the problem appears when i close the server and i start it again. If i restart the system or if i start another server using different ports it doesn't show up.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

1 answer: sort voted first

Hey ReaperF,

I haven't seen this same issue occurring on my end when using a dedicated server built for shipping. I'd recommend looking into creating a dedicated server in a clean project and seeing if the same issue occurs. Let me know the results once you've done this.

more ▼

answered Dec 15 '16 at 07:21 PM

avatar image

Sean L ♦♦ STAFF
44k 485 149 438

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question