x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Low quality graphics only when playing sequences

My game has some cutscenes where the camera always ends exactly at the same position where the gameplay camera will be. So, the end of the cutscene smoothly merges with the rest of the game.

It was working ok until 4.12 (I think), but not anymore: now, when the sequence ends, the screen "blinks". The graphics quality obviously changes from the last frame of the cutscene to the first frame of the gameplay. It didn't happen before, but happens now (I'm using 4.14).

Here are two screenshots:

The ending of the sequence: alt text

The beginning of the gameplay: alt text

Look at the water, the horizon, the aliasing... (click the links bellow to open the images on full resolution if needed)

I could handle with the bad graphics, but I can't handle with the bad and clunky transition from the sequence to the gameplay...

No mather how I configure the engine scalability (epic, or even cinematic), the results are the same.

Anyone knows what's happening?

Product Version: UE 4.14
Tags:
sequence.png (1.7 MB)
gameplay.png (1.7 MB)
more ▼

asked Jan 08 '17 at 02:49 AM in Rendering

avatar image

Marcio Daniel
515 16 33 100

avatar image Marcio Daniel Jan 13 '17 at 01:51 AM

Anyone? Epic, please?

avatar image Marcio Daniel Jan 15 '17 at 02:37 PM

Is there any way I can get help on this issue? :/

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

FIXED. I had a blueprint that manages the view target. It was calling SetViewTargetWithBlend at each frame (tick function) because I had some problems in the past that don't matter now.

So, I don't know why, but this was causing the problem. I removed that from the tick function and now the sequence is playing fine.

more ▼

answered Jan 15 '17 at 03:52 PM

avatar image

Marcio Daniel
515 16 33 100

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question