x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

HUD class in gamemode causes compiling error

Hello Everyone,

I have a problem that just started with the latest UE4 version, 14.3 I believe.

Today I wanted to compile my project and I realized that the log was showing 38 errors, more specifically exit code 25. Desperate I tried to create empty project merging everything there, but no success.

After plenty of recompiling and experiments, everything works perfectly while compiling if in the gamemode options I select HUD class as "none".

If, for any case, I select any hud, (I also tried to make new ones, even completely empty), the program cannot compile.

Please let me know if you have further question, I appreciate you kind help.

Thank you, Kindest Regards,

AB

Product Version: UE 4.14
Tags:
more ▼

asked Jan 23 '17 at 01:42 PM in Bug Reports

avatar image

ardito.bryan
6 1 3

avatar image Rudy Q ♦♦ STAFF Jan 23 '17 at 02:05 PM

Hello ardito.bryan,

I have a few questions for you that will help narrow down what issue it is that you are experiencing.

Quick questions:

  1. Can you reproduce this issue in a clean project?

  2. If so, could you provide a detailed list of steps to reproduce this issue on our end?

  3. Could you provide screen shots of any blueprints/settings that may be involved with this issue?

avatar image ardito.bryan Jan 23 '17 at 02:15 PM

Thank you for your prompt reply,

alt text

As you can see in my first screenshot I select my HUD drom gamemode, in this case a new blueprint I just created in order to make sure my usual HUD does not have any compiling errors or bugs.

alt text

While my second screenshot shows the list of errors. If I do not select any HUD I have no compiling errors.

Thank you,

AB

1.png (954.3 kB)
2.png (377.9 kB)
avatar image ardito.bryan Jan 24 '17 at 01:38 AM

I made more research, basically I was creating a new HUD with the parent class as the one not functioning, so now that problem is solved.

The only problem left now is in the HUD blueprint, when I create the widget.

alt text

Am I doing something wrong? It has always worked this way, but now it causes compiling error.

Thank you,

AB

3.png (295.0 kB)
(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Could you try restarting your editor and let me know if this solves the issue with the widget not showing up. It sounds like you are running into a known issue. I have provided a link below.

Link: https://issues.unrealengine.com/issue/UE-39062

Make it a great day

more ▼

answered Jan 24 '17 at 02:23 PM

avatar image

Rudy Q ♦♦ STAFF
47.5k 545 132 522

avatar image ardito.bryan Jan 25 '17 at 08:16 AM

Dear Rudy,

I applied the changes and even created a blank widget. It works in gameplay (picture below, the one with TextBlock in the middle of the screen), but compiling still gives me the annoying error.

It seems that no matter what kind of widget I try to assign to "Event BeginPlay", it prevents me from compiling the entire project.

alt text alt text

Thank you again, Kindest Regards,

AB

4.png (1.1 MB)
3.png (295.0 kB)
avatar image Rudy Q ♦♦ STAFF Jan 25 '17 at 03:58 PM

Additional questions:

  1. Were you able to reproduce this issue in a clean project?

  2. If so, could you provide a detailed list of steps to reproduce this issue on our end?

  3. Could you provide the complete logs so that I could take a closer look?

avatar image ardito.bryan Jan 26 '17 at 04:15 AM

Dear Rudy,

I solved the problem apparently, I was creating the widget from the HUD blueprint.

I am now using level blueprint to declare the widget.

Thank you again for your kind help, have a wonderful day,

Kindest Regards,

AB

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question