x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Coloured instanced mesh is grey when spawned, but coloured in the asset browser

I have a mesh which I'm using as an instanced static mesh. I've set the material for it by double clicking the mesh and using the editor. In the editor it has the material and in the preview box at the bottom it has the material, but when spawned as an instance using blueprints, the mesh is grey, as it was before I set the material.

What am I missing?

Product Version: UE 4.15
Tags:
more ▼

asked Mar 31 '17 at 02:57 PM in Using UE4

avatar image

pjr94
8 1 4

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Click on your Instanced Static Mesh Component. Change the Material there. If you do it on the Mesh itself it sets a new default but does not change anything you already created somewhere (Your Instanced Static Mesh Component in that case)

more ▼

answered Apr 02 '17 at 01:27 AM

avatar image

Nachtmahr
7k 143 28 172

avatar image pjr94 Apr 02 '17 at 11:53 AM

What's the point of set static mesh?

They're still grey? Do you have you vertex map or something? Its just a hex mesh straight out of blender and the material is widgetMaterial_Z, does it need a mapping?

avatar image Nachtmahr Apr 02 '17 at 05:55 PM

I think you missunderstood me. Open the Blueprint that you spawn into your Scene. Click on the Instanced Static Mesh Compontent there and make sure the Material you want is set there Correctly.

avatar image pjr94 Apr 03 '17 at 10:59 AM

I think I have done? It's set up like this.

alt text

Thanks for your help by the way.

setmaterial.png (117.5 kB)
avatar image Nachtmahr Apr 04 '17 at 01:35 AM

Hmm than there is only one thing left. Open your Material Click on a Empty Spot, Scroll Down in the Details Pannel and make sure you check "Used with Instanced Static Mesh" that should fix it.

https://gyazo.com/35ca93456ddb757d485d36c6bef83afe

avatar image pjr94 Apr 04 '17 at 09:59 AM

That's the one, thanks man!

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question