x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Light build stuck on complete Project.

Light build gets stuck at x%. x depends on the complexity of the scene. Complex scenes will get stuck at 98%, a simple Level with only a Cube and a static light will get stuck at ~25%.

I did some research and did multiple things:

  1. Deleted and validated the SwarmAgent Chache.

  2. Reimportet the SM_Template_Map_Floor.fbx into my Project. (for some strange reason this was a bug in 2014-2016)

  3. Placed and Deleted LightmassImportanceVolumes -> no effect

  4. "Force no precomputed Lights" and build light -> it build light and everything was black, so it worked. if i try it now, nothing seem to happen, maybe because there is no light build in the first place...

  5. resized lightmap resolution of foliage meshes

  6. set up a test scene with only one cube and a static pointlight within my project -> light doesn't build

  7. created a new project -> light build works fine.

So it seems, my whole project is affected by the lightbuild stuck virus. Should i create a new Blank Project and just Migrate all my stuff there, or is this a known bug and are there some easy steps avoiding this issue?

more info: As you can see, my lightmap density seems to be ok. I'm building on a 16GB 8x4GHZ PC, GTX780 The Light build is finished inside swarm agent 100%, but it seems to stop then and just idle...

alt text

Thanks for your Help, Tank :)

Product Version: UE 4.14
Tags:
more ▼

asked Apr 09 '17 at 02:02 PM in Rendering

avatar image

TankbusterGames
241 10 11 23

avatar image TankbusterGames Apr 10 '17 at 09:02 AM

Updated to 4.15.1, but still have the same Problem :(

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

EDIT: I found the issue:

If you run into the same problem, make sure that all your Sublevels are set to "use Lightning Scenario". Those sublevels shouldn't be build at all, since they are hidden, but somehow they affect the building process. It was so simple, but it took me a whole day to figure out...

alt text

wut.png (147.8 kB)
more ▼

answered Apr 10 '17 at 10:46 AM

avatar image

TankbusterGames
241 10 11 23

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question