x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

How to play sound cues one right after the other, looping the second cue?

Hey there, noob here....

I've got a piece of music that has an intro bit, and then a looping bit. What I'd like to do is play the intro once, but then play the looping bit indefinitely, or at least until the level ends.

I've separated the music so that I have 2 sound cues, perfectly timed to go together, and the looping works just fine, however I can't seem to get one clip to play after another finishes. Is there a proper method to doing this? Do you do it in the Sound Cue Editor or in Blueprints? Or both?

Thanks in advance!

Product Version: UE 4.15
Tags:
more ▼

asked Apr 22 '17 at 12:49 AM in Blueprint Scripting

avatar image

JJChalupnik
24 7 9 11

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

I created a Sound Cue, dropped the two clips (Start and Loop) onto the graph, and then used a Concatenator node, to play the clips one after the other. The second clip is set to loop, so it continues looping indefinitely.

alt text

looping-sounds.png (83.5 kB)
more ▼

answered Aug 22 '17 at 06:39 PM

avatar image

msteffen
31 1 2 1

avatar image JJChalupnik Aug 23 '17 at 05:24 AM

Thanks for the reply. This is the same solution I was able to eventually come up with. It does still have a very slight moment of lag when the second audio clip starts. Any thoughts or ideas on how to remove the lag, so its consistent? As far as I know, this is the best solution I know of.

Thanks again!

avatar image R_G_V_ May 15 '18 at 09:23 AM

Still happening.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question