x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Editor waiting ~300ms to present

In the last 24 hours we've had a sudden performance drop one machine in the team. That machine has gone from running normally to running at around 3fps in the UE editor (4.15.2). The machine has a i7 6700, 16gb ram and an NVidia 1080 card. Graphics drivers were just updated to 382.05 yesterday, so we tried cleaning them off and installed an older driver with no change. We have verified the UE 4.15.2 installation. Trying the Infiltrator demo under 4.12.5, that runs perfectly. I grabbed a profile from a very simple test level using "stat startfile". ![alt text][1]

The rendering time is ~5.7ms which is normal for the scene in the editor, but then there is a 324ms wait to present. GPU-Z shows the gpu barely loaded - again comparing with the Infiltrator demo, that clocked the gpu up perfectly and showed normal gpu load.

Day to day this machine is being used for Oculus VR dev, but we unplugging the Rift just in case with no difference. Yesterday it was perfect. Today it is unusable, but we haven't been able to figure out why. I've attached the profile data as well.[link text][2]

Any thoughts as to what is causing this? [1]: /storage/temp/137482-gpuwaitproblem.png [2]: /storage/temp/137483-uedpie_0_aitest-windows-10-16.21.27.rar

Product Version: UE 4.15
Tags:
more ▼

asked May 10 '17 at 04:42 PM in Rendering

avatar image

TurtleSimos
368 3 7 20

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Deleting the config directory on the problem machine cured the problem. Unfortunately we don't know what config setting change had been made to cause the problem, but for anyone else hitting similar problems, check the config.

more ▼

answered May 11 '17 at 04:32 PM

avatar image

TurtleSimos
368 3 7 20

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question