x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Giving actor, location from player.

I am trying to "shadow" the player in the -1100z. I made it work with a CameraActor. But with the actor i can't. Help much appreciated. The problem is not in the z value thing, i know that, but i can't get it to update the position at all. alt text alt text

Product Version: UE 4.15
Tags:
more ▼

asked Jun 09 '17 at 06:39 PM in Blueprint Scripting

avatar image

Mr.VikingDK
1 1 2

avatar image Sertac Ogan Jun 09 '17 at 06:53 PM

I don't understand "ABS". Cuz abs always return positive value.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

2 answers: sort voted first

Can you try blueprint in below?

alt text

setworld.png (107.8 kB)
more ▼

answered Jun 09 '17 at 07:00 PM

avatar image

Sertac Ogan
1.5k 30 10 46

avatar image Mr.VikingDK Jun 09 '17 at 09:52 PM

The problem is that it won't update the location. (I know that there is some excessive things, and that the z value thing looks a little messy, but that is not the problem.)

avatar image Sertac Ogan Jun 09 '17 at 10:01 PM

Did you try to move "Default Scene Root" ?

avatar image Mr.VikingDK Jul 17 '17 at 04:31 PM

Tried it, but it didn't work.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

I think there is a problem with the "default scene root".

Can you try this?

  1. Click on ADD COMPONENT

  2. Add a new Scene

  3. Move the new scene to make it ROOT.

Then, try again to move the sprite or the scene (as Sertan mentions).

I find out that most of the problems on things that doesn´t move properly are Scene related, so this might help. Let me know.

more ▼

answered Jul 17 '17 at 04:44 PM

avatar image

leofucci
127 8 14 22

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question