x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

How do I make it so that Launching does not crash while trying to make a basic main menu?

I am having trouble making a basic main menu that runs correctly during a launch. I have created my widget with 2 buttons and an image, and added the appropriate script in the Level's Blueprints to show the menu in the viewport. It all works exactly how I want it to when I select "Play", but when I hit "Launch", it'll either crash, or send me to the menu but won't load the correct map when I select one of my buttons, or sometimes show nothing at all. This may have something to do with gamemode selections but I feel like I've done so many varieties that have ended up with no success. I'm new at this and have really enjoyed everything else so far, but this part in particular is something I would love some help with so I can feel more comfortable getting started with the rest of my game.

After a ton of tutorials, this one is the basic bit that I'm going for https://www.youtube.com/watch?v=yua1KSjJDdY But I just can't seem to fix this launch issue.

I will provide any extra information needed to help troubleshoot.

Product Version: UE 4.16
Tags:
more ▼

asked Aug 05 '17 at 11:21 PM in Using UE4

avatar image

Gboy27
1 1 1

avatar image Gboy27 Aug 06 '17 at 05:29 PM

Update: I have narrowed it down to the main problem I am having when I launch. When I click my "Play Level" button during a launch, it will take me to the 3rd person example map, not the map I have specifically told the button to open through blueprints. I will continue to mess around with it and see if I can fix this problem

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

1 answer: sort voted first

My problem has been solved. After more research, it seemed that my launch was loading an older version of my game, So I decided to test it by packaging the game and it works great! I am excited to continue working on my game!

more ▼

answered Aug 08 '17 at 02:25 AM

avatar image

Gboy27
1 1 1

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question