x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Office Holiday

Epic Games' offices will be on holiday from June 22nd to July 7th. During this period support will be limited. Our offices will reopen on Monday, July 8th. 

Why can't I select my widget as a node in Blueprint?

Hello! I was following the UI/UMG tutorial in the Unreal docs and hit a wall with the Blueprint section. The tutorial (available here) calls for connecting several nodes under two events, and I'm stuck on this step: "Connect a ChangeMenuWidget node to use the function we added to our GameMode earlier." This is what it's supposed to look like: alt text

And this is what mine looks like: alt text

The 'Change Menu Widget' isn't on the list. The only difference between my code and the code in the tutorial is that my GameMode scripts end in the word "Base" so I have HowTo_UMGGameModeBase (as one example). But otherwise, the projects are thus far identical. It must be something really simple I've overlooked. What am I doing wrong?

Product Version: UE 4.14
Tags:
more ▼

asked Jul 24 '17 at 08:20 PM in Blueprint Scripting

avatar image

ghost.robby
3 1 3 5

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

2 answers: sort voted first

Well I fixed the problem but I'm not sure what happened. Due to unrelated issues, I had to restart my computer and was unable to properly close everything. Upon reopening Unreal 4, I was prompted to "restore" my blueprints, which apparently fixed my problem. For anyone who comes across this in the future, perhaps the old adage is true. Close and reopen Unreal to see if that fixes things.

more ▼

answered Jul 26 '17 at 08:41 PM

avatar image

ghost.robby
3 1 3 5

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

Try dragging off the "as how to UMGGame Mode Base" connection, not the exec connection

more ▼

answered Jul 24 '17 at 08:29 PM

avatar image

vivalabugz
729 10 8 13

avatar image ghost.robby Jul 24 '17 at 08:56 PM

Just tried it. Still no luck. Would it be an issue with the code?

avatar image vivalabugz Jul 24 '17 at 09:12 PM

if you compiled the gamemodebase bp, there shouldn't be. I just tried a setup and it workedalt text

screenshot (2).png (72.9 kB)
avatar image ghost.robby Jul 24 '17 at 09:24 PM

How did you do that? I don't have a Blueprint class for GameModeBase, only the C++ class.

avatar image vivalabugz Jul 24 '17 at 09:30 PM

sorry, I meant to say if you compiled your "HowTo_UMGGameModeBase" in the editor then it should work

avatar image ghost.robby Jul 24 '17 at 09:44 PM

Did a recompile and redid this portion of the tutorial. Still no luck.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question