x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Light Function not working in PIE

I'm using a light function to render clouds on a landscape. The rendering of the light function works fine in the realtime editor screen, but not when playing in the editor.

I've made a video for demonstration: https://www.dropbox.com/s/h9qb967iekmhntd/LightFunctionProblem.avi?dl=0

As you can see the cloud shadows are visible in the editor screen, but vanish as soon as I press the play button. Furthermore, I can only display the light function when I manually change a variable of the directional light component through the editor interface. If I try to change a variable through blueprints the light function still does not render.

Product Version: UE 4.17
Tags:
more ▼

asked Aug 20 '17 at 08:26 PM in Bug Reports

avatar image

MrRabbit
204 15 26 34

avatar image Thomas G ♦♦ STAFF Aug 25 '17 at 10:18 PM

Hello MrRabbit,

I was unable to reproduce your issue on our end. I have a couple of questions to help me narrow down the issue you are experiencing.

  1. Are you able to reproduce this issue in a new project?

  2. If so, could you provide a detailed list of steps so that I can reproduce this issue on our end?

Thanks!

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

We have not heard back from you in a few days, so we are marking this post as Resolved for tracking purposes. If you are still experiencing the issue you reported, please respond to this message with additional information and we will follow up.

more ▼

answered Sep 01 '17 at 05:35 PM

avatar image

Thomas G ♦♦ STAFF
7k 64 4 54

avatar image MrRabbit Sep 01 '17 at 09:28 PM

Hi Thomas,

I was able to resolve the problem. I used a wrong MaterialParameter string which resulted in a wrong sun direction value. Since this isn't an engine bug this question post can be deleted. Thank you for your help and sorry for any inconveniences.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question