x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Compiling a widget causes a widget component using it in the game view port or a blueprint viewport to stop rendering. Moving it afterwards will sometime make it start rendering again

Compiling a widget causes a widget component using it in the game view port or a blueprint viewport to stop rendering. Moving it afterwards will sometime make it start rendering again.

You can also change some variables on the widget component to try and get it to start drawing again.

Product Version: UE 4.17
Tags:
more ▼

asked Sep 12 '17 at 04:08 PM in Bug Reports

avatar image

Thumbserelly
11 2 4

avatar image Thumbserelly Sep 14 '17 at 09:43 AM

This bug doesn't happen on 4.16 but happens on a fresh project on 4.17 (Flow version)

I also might have found a related bug but a widget that I had updated with a new image didn't show up with that new image and so it was out of date with what I was seeing in the widget editor, no matter how many times I compiled it or re-added it.

A third bug is that when removing the currently assigned widget from the widget list drop down on a widget component, it wont actually remove it from the blueprint view port editor. It is still there.

I'm going to test a clean version of 4.17.1 rather than this nvidia flow version to see if it still happens.

avatar image Thumbserelly Sep 14 '17 at 10:08 AM

Tested a clean project and 4.17.1 and the same bug happens.

To test Make a clean project Make a widget, add a few objects to it. Make a blueprint, add a widget component. Select your new widget. Switch to the editor for your new Widget, press compile (even if no changes). The widget will disappear. Move it to bring it back.

Next try clicking the X to remove the widget class, notice it will still show your widget.

As for the out of date widget bug, I don't know an easy way to reproduce this.

avatar image Thumbserelly Sep 14 '17 at 10:47 AM

Another bug I'm experiencing with widgets is when you press draw at desired size they disappear forever, and you have to delete then add it again to see the widget again.

avatar image Thumbserelly Sep 14 '17 at 02:50 PM

The out of date bug (2nd) is actually the widget component not calling "PreConstruct" so some of the settings I used that are assigned by variables on the widget don't get set in the editor viewport.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

0 answers: sort voted first
Be the first one to answer this question
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question