x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

EDITOR CRASHES ON WIREFRAME VIEWPORTS

When trying to use any viewport that uses wireframe rendering the editor crashes with following:

 Fatal error: [File:D:\Build\++UE4+Release-4.17+Compile\Sync\Engine\Source\Runtime\RenderCore\Private\RenderingThread.cpp] [Line: 811] 
 Rendering thread exception:
 Assertion failed: Data [File:D:\Build\++UE4+Release-4.17+Compile\Sync\Engine\Source\Runtime\Renderer\Private\PostProcess\PostProcessInput.cpp] [Line: 21] 
 
 KERNELBASE.dll!0x000000003B279E08
 UE4Editor-Core.dll!FOutputDeviceWindowsError::Serialize() [d:\build\++ue4+release-4.17+compile\sync\engine\source\runtime\core\private\windows\windowsplatformoutputdevices.cpp:120]
 UE4Editor-Core.dll!FOutputDevice::Logf__VA() [d:\build\++ue4+release-4.17+compile\sync\engine\source\runtime\core\private\misc\outputdevice.cpp:70]
 UE4Editor-Core.dll!FDebug::AssertFailed() [d:\build\++ue4+release-4.17+compile\sync\engine\source\runtime\core\private\misc\assertionmacros.cpp:349]
 UE4Editor-Renderer.dll!FRCPassPostProcessInput::ComputeOutputDesc() [d:\build\++ue4+release-4.17+compile\sync\engine\source\runtime\renderer\private\postprocess\postprocessinput.cpp:23]
 UE4Editor-Renderer.dll!FRenderingCompositionGraph::RecursivelyGatherDependencies() [d:\build\++ue4+release-4.17+compile\sync\engine\source\runtime\renderer\private\postprocess\renderingcompositiongraph.cpp:314]
 UE4Editor-Renderer.dll!FRenderingCompositionGraph::RecursivelyGatherDependencies() [d:\build\++ue4+release-4.17+compile\sync\engine\source\runtime\renderer\private\postprocess\renderingcompositiongraph.cpp:286]
 UE4Editor-Renderer.dll!FRenderingCompositionGraph::RecursivelyGatherDependencies() [d:\build\++ue4+release-4.17+compile\sync\engine\source\runtime\renderer\private\postprocess\renderingcompositiongraph.cpp:286]
 UE4Editor-Renderer.dll!FRenderingCompositePassContext::Process() [d:\build\++ue4+release-4.17+compile\sync\engine\source\runtime\renderer\private\postprocess\renderingcompositiongraph.cpp:215]
 UE4Editor-Renderer.dll!FCompositionLighting::ProcessAfterBasePass() [d:\build\++ue4+release-4.17+compile\sync\engine\source\runtime\renderer\private\compositionlighting\compositionlighting.cpp:377]
 UE4Editor-Renderer.dll!FDeferredShadingSceneRenderer::Render() [d:\build\++ue4+release-4.17+compile\sync\engine\source\runtime\renderer\private\deferredshadingrenderer.cpp:1040]
 UE4Editor-Renderer.dll!RenderViewFamily_RenderThread() [d:\build\++ue4+release-4.17+compile\sync\engine\source\runtime\renderer\private\scenerendering.cpp:1849]
 UE4Editor-Renderer.dll!TGraphTask<`FRendererModule::BeginRenderingViewFamily'::`26'::EURCMacro_FDrawSceneCommand>::ExecuteTask() [d:\build\++ue4+release-4.17+compile\sync\engine\source\runtime\core\public\async\taskgraphinterfaces.h:784]
 UE4Editor-Core.dll!FNamedTaskThread::ProcessTasksNamedThread() [d:\build\++ue4+release-4.17+compile\sync\engine\source\runtime\core\private\async\taskgraph.cpp:650]
 UE4Editor-Core.dll!FNamedTaskThread::ProcessTasksUntilQuit() [d:\build\++ue4+release-4.17+compile\sync\engine\source\runtime\core\private\async\taskgraph.cpp:559]
 UE4Editor-RenderCore.dll!RenderingThreadMain() [d:\build\++ue4+release-4.17+compile\sync\engine\source\runtime\rendercore\private\renderingthread.cpp:325]
 UE4Editor-RenderCore.dll!FRenderingThread::Run() [d:\build\++ue4+release-4.17+compile\sync\engine\source\runtime\rendercore\private\renderingthread.cpp:459]
 UE4Editor-Core.dll!FRunnableThreadWin::Run() [d:\build\++ue4+release-4.17+compile\sync\engine\source\runtime\core\private\windows\windowsrunnablethread.cpp:76]
 UE4Editor-Core.dll!FRunnableThreadWin::GuardedRun() [d:\build\++ue4+release-4.17+compile\sync\engine\source\runtime\core\private\windows\windowsrunnablethread.cpp:33]
 KERNEL32.DLL!0x000000003DFB2774
 ntdll.dll!0x000000003EB40D51
 ntdll.dll!0x000000003EB40D51
Product Version: UE 4.17
Tags:
more ▼

asked Sep 25 '17 at 01:03 PM in Bug Reports

avatar image

enzyme42
56 1 4 9

avatar image Natalia Q ♦♦ STAFF Sep 26 '17 at 01:46 PM

Hi enzyme42,

Unfortunately, I could not reproduce the issue reported. I have opened multiple new levels in 4.17 and the Wireframe rendering works as intended. what are your PC specs? It could be an issue with the system compatibility.

Best Regards

avatar image enzyme42 Sep 26 '17 at 02:05 PM

I cannot reproduce it myself at this point because of this.

On 4.17.2 in a empty project it all works fine.

My project is pretty old and was upgraded to a new version of the engine since 4.7.x ... maybe that's the problem ...

Please take a look at the issue that I've linked above as it is much more important right now.

avatar image enzyme42 Sep 28 '17 at 10:41 AM

I've found a solution to the project loading issue but the wireframe crash still persist ... on 4.17.1 and 4.17.2 ...

avatar image enzyme42 Sep 28 '17 at 10:43 AM

I have a i7 7700 and a gtx 1060 3gb card ... running on windows 10 home with nvidia drivers version 358.28

same thing on my coworker's i7 7700k with gtx 1060 6gb and my laptop lenovo y50-70 (i7 4710hq with gtx 860)

From the error I can see that this has something to do with the post processing setting ... however we don't use it to much and I've even tried to remove post process volumes with no positive results ...

avatar image Natalia Q ♦♦ STAFF Sep 28 '17 at 12:36 PM

Hey enzyme,

I cannot reproduce this Wireframe issue on our end without having a copy of a project that is having the issue occur. I do not have an old project available from 4.7.X that I can use as an example to test this issue. If you have a link to a project that is having this issue or maybe a call log, that would help me in reproducing the issue.

Best Regards

avatar image enzyme42 Nov 21 '17 at 01:27 PM

OK so thanks to @sonan's sugestion I've removed the whole /Script/Engine.RendererSettings section from my DefaultEngine,ini and it worked ... here's the content of that section if you want to try to reproduce it:

 [/Script/Engine.RendererSettings]
 r.MobileHDR=True
 r.MobileNumDynamicPointLights=4
 r.MobileDynamicPointLightsUseStaticBranch=True
 r.AllowOcclusionQueries=True
 r.MinScreenRadiusForLights=0.030000
 r.MinScreenRadiusForDepthPrepass=0.030000
 r.PrecomputedVisibilityWarning=False
 r.TextureStreaming=True
 Compat.UseDXT5NormalMaps=False
 r.AllowStaticLighting=False
 r.NormalMapsForStaticLighting=False
 r.GenerateMeshDistanceFields=False
 r.GenerateLandscapeGIData=False
 r.TessellationAdaptivePixelsPerTriangle=48.000000
 r.SeparateTranslucency=True
 r.TranslucentSortPolicy=0
 TranslucentSortAxis=(X=0.000000,Y=-1.000000,Z=0.000000)
 r.CustomDepth=1
 r.DefaultFeature.Bloom=True
 r.DefaultFeature.AmbientOcclusion=True
 r.DefaultFeature.AmbientOcclusionStaticFraction=False
 r.DefaultFeature.AutoExposure=False
 r.DefaultFeature.MotionBlur=False
 r.DefaultFeature.LensFlare=True
 r.DefaultFeature.AntiAliasing=1
 r.EarlyZPass=3
 r.EarlyZPassMovable=False
 r.DBuffer=False
 r.ClearSceneMethod=1
 r.BasePassOutputsVelocity=False
 r.WireframeCullThreshold=5.000000
 r.LightPropagationVolume=1
 
 UIScaleRule=ShortestSide
 UIScaleCurve=(EditorCurveData=(PreInfinityExtrap=RCCE_Constant,PostInfinityExtrap=RCCE_Constant,Keys=),ExternalCurve=None)
 r.VertexFoggingForOpaque=False

please let me know what you've found :)

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

3 answers: sort voted first

I had same problem. Now, I fixed. I want to share my solution.

  • Check the 'DefaultEngine.ini' file.

If you use UE4.17.2 with the subversion(such as Perforce, git, svn, etc), this file('defaultengine.ini') was conflicted or merged frequently by other people(in your team). If, you have conflicted 'DefaultEngine.ini' file, you should revert this. 'DefaultEngine.ini' file have the several rendering option with 'ini' language, check the options are right 'ini' language.

Have a nice day.

more ▼

answered Oct 26 '17 at 08:33 AM

avatar image

sonan
31 4 1

avatar image enzyme42 Nov 21 '17 at 01:09 PM

Can you please list the options that was responsible for the issue ?

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

Hi enzyme,

I am closing out this topic for tracking purposes. If you are continuing to have this issue or have any further questions please feel free to comment to reopen the thread.

Best Regards,

Natalia

more ▼

answered Oct 04 '17 at 03:25 PM

avatar image

Natalia Q ♦♦ STAFF
565 2 3 3

avatar image enzyme42 Oct 17 '17 at 11:26 AM

OK ... thanks for your help ... I'm too busy at this point to pursue this issue ... If it'll persist in later engine versions I'll try to get all the info you need to fix it ...

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

Hi Enzyme ,

I don't quite understand your solution. Yes we did a lot of merging but when you say "check the options are right 'ini' language." What are you advising to look out for?

more ▼

answered Nov 15 '17 at 01:33 PM

avatar image

Frozenfire
682 61 85 118

avatar image enzyme42 Nov 21 '17 at 01:58 PM

Try removing the whole /Script/Engine.RendererSettings section in your DefaultEngine.ini or wait for @sonan to reply what was the exact issue.

avatar image Frozenfire Nov 21 '17 at 02:46 PM

I have found the problem , apparently my side has to do with LPV. If LPV is on , this will happen.

avatar image cadviz Sep 11 '18 at 06:20 AM

Same here... Thank you for the info..

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question