x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Office Holiday

Epic Games' offices will be on holiday from June 22nd to July 7th. During this period support will be limited. Our offices will reopen on Monday, July 8th. 

4.17 - Sound Preview on Animation Editor not working

Hi all,

It seems since I've upgraded to 4.17, I am unable to preview any sound clip that is being played in the Notifies timeline from the Animation Editor. They will normally play during runtime, just not in the animation editor (in previous versions, I could preview them in the animation editor).

Am I missing something here?

Thank you!

Product Version: UE 4.17
Tags:
more ▼

asked Sep 27 '17 at 02:23 PM in Using UE4

avatar image

Renato777
1 2 4

avatar image Ridley R ♦♦ STAFF Sep 29 '17 at 11:00 PM

Hi,

I was unable to replicate the issue. What were the steps that you took to create the notify and to apply the sound? Also, does you sound play just fine as a wav file without being attached to the notify? If you select your notify, you can select the details panel to the right and should be able to view more settings. If the Volume Multiplier is set to 0, the notify will not be audible. (See screenshots below) alt textLet me know if this helps.

-Thank you

editor.png (988.5 kB)
settings.png (21.1 kB)
avatar image Renato777 Oct 02 '17 at 08:21 AM

Ridley R,

Thank you for the reply! The volume multiplier is set to 1.0 and it plays back just fine without being attached to the notify. In the meantime, I noticed this only happens with Sound Cues. Sound Wavs will play fine in the notifies timeline.

Here's a video clip with a Sound Cue being played both in the Sound Cue Editor(sound plays) and in the Animation Editor (sound does not play): https://drive.google.com/file/d/0B1rx4zcW5tHsaWY4MElmVE5qanc/view?usp=sharing

Thank you!

avatar image Ridley R ♦♦ STAFF Oct 04 '17 at 05:39 PM

I have attached a sound cue there instead and I am not having the same results. When I plug it in, it is playing in both locations. I think it may be a different setting you have applied. What are your Attenuation Settings and Sound Class Settings? Also, select your notify and check the details panel on the right in the animation editor to make sure the settings are set up correctly there. Can you post a screenshot of your Cue setup as well? If it is a bug it could be due to one of the nodes in there as well.

-Thank you

avatar image Menoa The Wise Feb 09 '18 at 02:26 PM

Hello guys,

I am having the same problem, but know halfway what is the problem. While there are some sounds that will play always in animation editor (while they are attached and these stuffs), some sounds wont play unless you click on the window in which the animation of model is being played. If I do then I immediately can hear all sounds that are played.

Hope this helps you a bit, but sadly I dont know how to fix this.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Hi,

Due to inactivity, I will be closing this out. If you have any further questions regarding the issue mentioned above, feel free to reopen this thread.

-Thank you

more ▼

answered Oct 12 '17 at 02:19 PM

avatar image

Ridley R ♦♦ STAFF
1.2k 2 4 4

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question