x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Office Holiday

Epic Games' offices will be on holiday from June 22nd to July 7th. During this period support will be limited. Our offices will reopen on Monday, July 8th. 

Failed to find ARKitCameraMaterial

Hi,

Tried to launch simple iOS AR project on iPhone 6s, the project gets packaged but when opened on the device I get prompted with an error screen and app closes.

App error message on the device

Steps to reproduce:

  1. Run 4.18 P3

  2. Create empty project with Mobile/Scalable2D/3D settings

  3. Open Project settings and check "Start in AR"

  4. Setup provisioning profiles and remote build settings if needed (I'm using windows with remote building enabled on virtual machine)

  5. Create new pawn

  6. Add camera component to the pawn

  7. Place the pawn in the level and set Auto Posses to Player 0

  8. Launch on iOS platform

  9. Open app on the device

I haven't done any kind of passthrough material since there isn't anything available out of the box, the same goes for 4.17's ARKitCameraComponent.

The app seems to be calling that the material found in ARKitContent folder is missing when app is loaded.

The purpose of me doing this was simply to check what's going to happen if there won't be any specific ARKit features enabled.

Product Version: UE 4.18 Preview
Tags:
img-e0997.jpg (72.6 kB)
more ▼

asked Oct 05 '17 at 08:52 AM in Bug Reports

avatar image

Shin_ji
106 5 6 11

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

3 answers: sort voted first

Hey Tim,

I simply forgot about posting this issue, it's kind of outdated now since the error was referring to 4.18 p3. All I can say is that the error was gone with following preview builds, and since 4.19 is a way to go for AR now I consider this issue closed.

more ▼

answered Mar 16 '18 at 07:58 PM

avatar image

Shin_ji
106 5 6 11

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

I am having the same issue, running unreal on a Mac and launching to a new iPad Pro.

I am also getting this error:

LogPlayLevel: The following build commands failed: LogPlayLevel: CodeSign /Users/munzthomas/Documents/Unreal\ Projects/ARKITTEST3/Binaries/IOS/Payload/ARKITTEST3.app LogPlayLevel: (1 failure) LogPlayLevel: Took 23.867433s to run env, ExitCode=65 LogPlayLevel: ERROR: CodeSign Failed LogPlayLevel: (see /Users/munzthomas/Library/Logs/Unreal Engine/LocalBuildLogs/UAT_Log.txt for full exception trace) LogPlayLevel: AutomationTool exiting with ExitCode=32 (Error_FailedToCodeSign) LogPlayLevel: Completed Launch On Stage: Deploy Task, Time: 43.088847 LogPlayLevel: RunUAT ERROR: AutomationTool was unable to run successfully. PackagingResults: Error: Launch failed! Failed to Code Sign

more ▼

answered Oct 05 '17 at 08:51 PM

avatar image

Pulsestudio
11 1 6

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

So today I downloaded the newest release 4.18 preview 4. I deleted any old deployments on my ipad from my unreal project. Then I launched again and it worked. You may want to try that. deleting the old apps seemed to clear out that error the next time I deployed my app.

more ▼

answered Oct 10 '17 at 07:03 PM

avatar image

Pulsestudio
11 1 6

avatar image Tim C ♦♦ STAFF Mar 16 '18 at 07:35 PM

Hi Shin_ji,

Sorry for not responding to your post sooner. I just wanted to check and see if Pulsestudio's suggestion has resolved the issue for you.

Tim

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question