x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Engine loading is too slow, when moving to a new ver. "93% problem"

Dear Sirs, Good day!

Need some help about understanding, what can be a problem. Were using 4.15 ver until 4.17.2 came out and all hotfixes were done. Then we moved our project to a new version of engine (4.17) and something strange happened. When we've made our project at 4.15 it was loading much faster at first time, even a critical "93% stutter", was about 4-5 minutes on HDD and much much faster on SSD. We have a very crowded (by assets and meshes) project, and even after error shutdown it was launching like a lightning, even on HDD.

THEN we moved to 4.17 throu 4.16 , our project is now loading smth about 20-25 minutes EVEN after a shutdown of engine. And it's always like a wall "93%" barrier, where it checks something like level content and loads it all or smth like this, why? How can we make it load faster? It's okay if it will load long for first time, but when you need to relaunch - it's PAIN and makes me cry into the pillow... Project is about 30-35 Gb content. (4.15 = lightning, 4.17 = turtle)

PLZ HELP!

computers where this thing was tested i7-6700k 32gb ram 3200 r9 290x hdd raid / without raid and r7 1700 32gb ram 3000 gtx 1070 ssd WITHOUT OVERCLOCKING, fully stable and cold.

Product Version: UE 4.17
Tags:
more ▼

asked Oct 12 '17 at 08:18 PM in Using UE4

avatar image

Wreaper
1 1 2

avatar image One.Thunder Oct 19 '17 at 08:47 AM

Hello Wreaper,

  1. Did you upgrade your Unreal Engine Editor from launcher or compiled from the source code?

  2. Did you try testing the same issue on a blank project to see if the difference is still visible? ( Blank project loading time on 4.15 vs Blank project loading time on 4.17 ) 2.A. If there is no difference in loading times between the versions, can you provide more info about your project structure?

  3. Did you try to remove temp folders after upgrade? the /saved/ and /intermediate/ folders. And rebuild project/solution?

  4. Just in case can you please run your project with "C:\YourGamePath\L3.uproject" -log And post the logs here?

Hope it helped

avatar image Wreaper Oct 31 '17 at 11:30 AM

Well that wouldn't help, but this was useful and helpful for 4.16 version in some terms to lower loading times. Smth strange happening in 4.17 after inserting old assets from 4.8 we reladed them and then it began to work faster. But still it's assets loading (with or without manager) have something very strange in log.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Still couldn't find the answer. Nothing works 8((

more ▼

answered Oct 15 '17 at 11:02 PM

avatar image

Wreaper
1 1 2

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question