x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

LandscapeGrassOutput not spawning foliage

I've been playing around with auto foliage on my computer and managed to get it working nicely, gone onto another computer and done the same thing and just can't get foliage to auto spawn even using the same files/blueprints. Not sure if its some setting im missing that isn't turned on or what, but if anyone is able to give any insight to my issue that would be great.

Below is the process i've gone through to set up the foliage to spawn, currently im not fussed where it spawns, so long as i can get it spawning. Just wont spawn for me at all.

I've done this all on UE4 4.16.3, even upgraded to 4.17.2 to test and been getting the same issue. alt textalt text alt textalt text

as for as i can tell, there shouldnt be anything wrong with what i've done, but happy to hear or try anything to get this working on my comp. Just been mega frustrating getting it working on one computer, but not working on my main computer where i plan on doing my work.

Appreciate any help,

Product Version: UE 4.16
Tags:
1.png (128.1 kB)
2.png (19.4 kB)
3.png (36.1 kB)
4.png (527.4 kB)
more ▼

asked Oct 31 '17 at 10:23 AM in Using UE4

avatar image

Dasman16
1 2 3

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

So I managed to find an answer to my own issue. Due to lagging computer at the time, I believe I activated the engines settings to lower frame rate and quality to run better. This turned all my quality settings to low. Found out the hard way that if foliage quality is set to low, when auto generating the way i did, it wont show up at all. It must be medium or higher to actually show up on the screen. Kind of annoying but i can understand the reasoning.

Hopefully this can help others who come across this issue.

alt text

1.png (191.6 kB)
more ▼

answered Nov 01 '17 at 11:45 PM

avatar image

Dasman16
1 2 3

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question