x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Office Holiday

Epic Games' offices will be on holiday from June 22nd to July 7th. During this period support will be limited. Our offices will reopen on Monday, July 8th. 

UMG Slider input doesn't work in multiplayer

I have a UMG menu for each character in my game and that menu has a slider component on it. It works fine in offline mode, but in multiplayer it is unreliable. The slider just snaps to 0 or 1 and can't be moved. I've disconnected all logic from this slider to verify that it's not my fault and the bug still occurs. From what I can tell it's somewhat unpredictable; sometimes the client breaks, sometimes the server breaks. Sometimes the client breaks only after the server touches the slider, and vice versa.

Product Version: UE 4.17
Tags:
more ▼

asked Nov 10 '17 at 07:51 AM in Bug Reports

avatar image

SlimeQ
327 10 20 37

avatar image Spiris Apr 24 '18 at 12:20 AM

I was actually experiencing a similar issue in editor. In my case, I had widget interactor components set up for each user's pawn and a dedicated server hosting the space the users were in. The solution for me was to remove the widget interactor components from every user's pawn except the local user. This means no widget interactor components on the server, and no widget interactor components on the simulated proxies. In a c++ environment the code looks like this: if (IsNetMode(NM_DedicatedServer) || (IsNetMode(NM_Client) && GetOwner()->Role != ROLE_AutonomousProxy)) { WidgetInteractor->DestroyComponent(); WidgetInteractor = nullptr; }
It unfortunately does not fix the bug in multiplayer in editor, as the editor can still see each local player's widget interactor and will throw sliders to 0 at a whim. The only fix I can think of is to make sure only one widget interactor component exists in the whole of the editor during play, which may require a bit more of a hack.
I hope this is at least informational, even if not terribly helpful.
-Spiris

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

0 answers: sort voted first
Be the first one to answer this question
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question