x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Ribbon issue with bursts

Hi all,

I got a weird behaviour with ribbons following particles emitted in a burst. Basically, when the source particle dies, the ribbon is not destroyed (despite the option in the Ribbon Data module checked on...), instead the ribbon goes back to the origin of the emitter in a single frame and restarts its lifetime.

Here is an image ribbons coming back to origin

So I investigated a bit and I now got thoughts. For me, when the burst emits for the second time, it reuses the particles previously killed. So, the trail follows and comes back to the origin of the emission. This sounds like something a particle system would do for optimisation.

To reproduce that, it's incredibly easy. I followed the Unreal beginner tutorial on ribbons and I just changed the emission to a single burst of 30 particles. That's all. It starts freaking out at this point.

Anyone got a fix/tweak/workaround for this?

Thank you very much

Modules Configurations

Ribbon Data module

ribbon data module config

Ribbons Spawn module

ribbons spawn module config

Sparks Spawn module

sparks spawn module config

Ribbons Source module

ribbons source module config

Emitters

cascade emitters

Product Version: UE 4.18
Tags:
more ▼

asked Nov 15 '17 at 12:00 AM in Using UE4

avatar image

MadreDeDios77
6 2 2

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Hi! Have you solved your issue? I had similar problem and i found some fix. I had different loops in my emitter (Sourse and trail), so i made it 1 and 1 (you may use 0 and 0), and i have had fix. alt text

untitled-2.jpg (72.3 kB)
more ▼

answered Sep 19 '18 at 01:53 PM

avatar image

TanyaJeglova
1

avatar image MadreDeDios77 Sep 19 '18 at 07:08 PM

Hi! Thanks for your proposition! I've made many ribbon particle systems since I posted that and with every single one of them, I've had this issue. Indeed if the loop is set to 1 on both, it doesn't do this glitch, which is an hint! But as soon as I set both at 0, it does that...

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question