x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Office Holiday

Epic Games' offices will be on holiday from June 22nd to July 7th. During this period support will be limited. Our offices will reopen on Monday, July 8th. 

Is Simulate Physics Always False

The "Print String" in the attached photo always prints false. This runs every tick.

alt text

I have a simple BP with a collision component as the root of the object. I have selected simulate physics in the details panel and was doing some attachment and detachment stuff which required enabling and disabling physics. I noticed it wasn't acting as if physics was enabled when it should have been. I wrote the above nodes to fire every tick and interestingly it always prints "false".

Help!

Product Version: UE 4.14
Tags:
alwaysfalse.png (136.1 kB)
more ▼

asked Jan 12 '18 at 10:54 PM in Blueprint Scripting

avatar image

mattr.taylor
18 4 7 10

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Hey there, i'm not sure but for collision components i don't think simulate physics works.

more ▼

answered Jan 14 '18 at 02:47 PM

avatar image

xlar8or
6k 161 129 304

avatar image mattr.taylor Jan 14 '18 at 07:48 PM

Maybe... I don't receive any logging/warning/error about simulating physics for a collision component.

Either way, I replaced the root with a Static Mesh Component and the same issue persists. I thought it may be due to attaching and detaching the root component. But even if I set simulate physics true from the beginning and never attach the component I have the same issue.

avatar image mattr.taylor Jan 14 '18 at 08:09 PM

I have isolated the node that causes the problem by removing all the wires and adding execution wires back one at a time. What is weird is that it is executed after the print function (but somehow) effects the "is Simulating Physics" variable before the print is able to get the variable. In the next node not featured in the picture above there is a "Set Collision Enabled" node that was setting the collision sphere to "No Collision". This is a huge issue since if I don't disable collision simulate physics returns true but the character collides with the object which then goes flying (this code is part of pick up and carry feature).

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question