x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Unable to build/launch project on iOS using any version after 4.16

Whenever I try to launch/build for iOS on any version of UE4 later than 4.16, I always get this error:

LogPlayLevel: Program.Main: ERROR: AutomationTool terminated with exception: System.FormatException: Input string was not in a correct format.

For troubleshooting, I created 2 projects with the stock "blueprint Topdown example". One named "iOSTest" running on UE 4.16 and one named "iOSTest2" in 4.17

I then launched both using the same provision and certificate on both. One succeeds and works flawlessly, the other fails. Here is the log output for both: https://pastebin.com/M0Wi3v9j

if it is relevant, the device being launched to is an iPad2,5. I never have issues launching on iOS on 4.16 regardless of which projects i tested, i tried both 4.17, 4.18 and 4.19 preview, all projects i try fail with the same error on all of these so I believe the problem is linked to some change introduced in 4.17

Product Version: UE 4.18
Tags:
more ▼

asked Feb 11 '18 at 02:17 AM in Packaging & Deployment

avatar image

Jonencloud
6 1

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

2 answers: sort voted first

I have the same problem. " Input string was not in a correct format."

Versions that fail: 4.17, 4.18, 4.19 (blank project) Deploying no problem: 4.16

more ▼

answered May 19 '18 at 08:15 PM

avatar image

gstyczen
61 1 8 8

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

I got it fixed by changing my clock date and time settings all to US. What a weird bug.

more ▼

answered May 19 '18 at 09:27 PM

avatar image

gstyczen
61 1 8 8

avatar image krossen Sep 19 '18 at 11:49 AM

Thank you! big help! strange bug indeed

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question