x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

No sound when playing as dedicated server

I have sound on the Editor and I have sound if played as standalone on both client and server. When I tick the "dedicated server" option, there's no sound.

I've checked that the Enable Game Sound is checked in Editor Preferences - Level Editor - Play.

I've tried checking and unchecking the single process option as well.

I don't think it's a replication issue, I thought it could be. But then it would not work either when having two players, and it does work, only the standalone option jinx it. To be certain, I also created a spawn audio on location which is triggered by a key. Agreed that should only work on the client triggering it, I believe, but it doesn't anyway. I also tried spawning audio on a run on server custom event, triggered by the keypress. No success.

I also tried ticked create audio device for every player on editor preferences -> play, I don't know what that does, but it didn't work anyway.

Is this a bug? I don't know what else to do to fix it.

Product Version: UE 4.18
Tags:
more ▼

asked Mar 02 '18 at 08:33 PM in Using UE4

avatar image

quimnuss
48 3 7 7

avatar image TuXsOrDs Mar 02 '18 at 08:40 PM

the event that executes when you play the sound must be ran on the surver in order for all clients to be able to hear it. custom events have a run on server option, if you havent used one of thies it should work for creating the sounds to be heard on all clients as well as the server alt text

answer.png (4.4 kB)
avatar image quimnuss Mar 02 '18 at 09:18 PM

I don't think it's a replication issue, I also thought it could be. But then it would not work either when having two players, and it does work, only the standalone option jinx it. TO be certain, I also created a spawn audio on location which is triggered by a key. Agreed that should only work on the client triggering it, I believe, but it doesn't anyway. I also tried spawning audio on a run on server custom event, triggered by the keypress. No success.

avatar image quimnuss Mar 03 '18 at 07:44 PM

Moreover I don't have this issue on another computer with the same project. Anybody has an idea how to debug this?

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

0 answers: sort voted first
Be the first one to answer this question
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question