x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

TAssetPtr invalid on restart and Atmospheric Fog Component not showing up.

I am using 4.3.1, self-compiled with no changes, compiled as x64 Development Editor, starting the Editor over VS -> Debug -> Start New Instance.

 cpp http://hastebin.com/erehedozej.coffee
 h http://hastebin.com/zomeqafaxo.vala

The first issue is that assets added in the details panel which are accessible through the TAssetPtr's are invalid on restart, I have to re-add them for them to become valid.

Second issue is that my Atmospheric Fog Component isn't rendering, the properties are in the details panel but its not rendering in the scene.

I've tried recreating the actor in the scene which helped once but now does nothing and recompiling with a cleaned build doesn't help either. This damn engine is really really starting to get to me. The longer I work on something the more it bugs up and the more issues rise. I've even deleted all objects except the landscape from my scene, saved and quit. cleaned the build and recompiled, then re-added my Actor - it just doesn't help.

Product Version: Not Selected
Tags:
more ▼

asked Aug 06 '14 at 12:56 PM in Bug Reports

avatar image

xC0DEB10C
298 12 117 40

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

2 answers: sort voted first

Ok, so I looked at the atmospheric fog actor and found this code snipplet, it works and makes it render as soon as I place my actor into the scene:

 #if WITH_EDITOR
 // Prepare render targets when new actor spawned
 void ADayTime::PostActorCreated()
 {
     Super::PostActorCreated();
     if (GIsEditor)
     {
         if ( !IsTemplate() && AtmosphericFogComponent )
         {
             AtmosphericFogComponent->InitResource();
         }
     }
 }
 #endif


I just hope it doesn't bug up into the state it was earlier...

more ▼

answered Aug 06 '14 at 09:16 AM

avatar image

xC0DEB10C
298 12 117 40

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

And I seem to have fixed, or more, figured out the issue with the TAssetPtr. The problem was that the Assets where not loaded yet, so I will have to load them through a loading process, there are enough tutorials for asset loading around (Opening them loads them as well and makes them valid).

more ▼

answered Aug 06 '14 at 10:03 AM

avatar image

xC0DEB10C
298 12 117 40

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question