x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Can't deactivate OnlineSubsystemNull

Hello! I have this awesome plugin called UWorks and it has it's own subsystem. I created a brand new project to test stuff and I followed the docs and entered this in DefaultEngine.ini:

 [/Script/Engine.Engine]

 !NetDriverDefinitions=ClearArray
 +NetDriverDefinitions=(DefName="GameNetDriver",DriverClassName="/Script/OnlineSubsystemUWorks.IpNetDriverUWorks",DriverClassNameFallback="/Script/OnlineSubsystemUtils.IpNetDriver")

 [UWorks]
 AppID=732660
 ModDir=TheDarkDayPROJECT
 Product=732660
 
 [OnlineSubsystem]
 DefaultPlatformService=UWorks

Literally for everyone in their Discord it works, but not for me. Let me tell you what happens: Everything works fine, the plugins works, except for the Subsystem part. I am trying to create a session, but it gives me this error in the log:

 [2018.07.05-20.52.08:884][874]LogScriptCore: Warning: Script Msg: CreateSession - Invalid or uninitialized OnlineSubsystem
 [2018.07.05-20.52.08:884][874]LogScriptCore: Warning: Script Msg: CreateSession - Cannot map local player to unique net ID

If I scroll at the beginning of the log, I can see that it tries initializing the OnlineSubsystemNull, which I disabled from the plugins section, and of course, it fails with the following error (it's supposed to):

 LogModuleManager: Warning: No filename provided for module OnlineSubsystemNull
 LogModuleManager: Warning: ModuleManager: Unable to load module 'OnlineSubsystemNull' because the file 'C:/Program Files/Unreal Engine/UE_4.19/Engine/Binaries/Win64/' was not found.

Now, I don't understand why it tries loading the OSNull. I deactivated it everywhere, and it's not in mygame.build.cs as a dependency either. There are 2 possibilities here: It either tries loading the OSNull, or it cannot load UWorks and falls back to OSNull. So what could be it? I've been trying to fix this for like 2 weeks and can't figure it out!

Product Version: UE 4.19
Tags:
more ▼

asked Jul 06 '18 at 07:56 PM in C++ Programming

avatar image

SIBarbu
7 1 1 5

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

0 answers: sort voted first
Be the first one to answer this question
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question