x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Crash on build lighting in 4.20

I'm getting the same error as this ticket which was marked resolved:

UE-61492 https://issues.unrealengine.com/issue/UE-61492

Fatal error: [File:D:\Build\++UE4\Sync\Engine\Source\Runtime\Windows\D3D11RHI\Private\D3D11Commands.cpp] [Line: 1502] Shader expected a uniform buffer of struct type SceneTexturesStruct at slot 3 but got null instead. Rendering code needs to set a valid uniform buffer for this slot.

Is there a way to find out which material is causing this? Worked fine in 4.19.

Product Version: UE 4.20
Tags:
more ▼

asked Jul 21 '18 at 05:13 AM in Rendering

avatar image

Pinworm
148 13 18 31

avatar image Spoondog Apr 23 '19 at 06:01 AM

This happens consistently in 4.22 if I open a particle system in cascade, where one of the emitters uses a material with a custom node accessing SceneTexturesStruct. The custom node line in question is:

Texture2DSample(SceneTexturesStruct.CustomDepthTexture,SceneTexturesStruct.CustomDepthTextureSampler,UV);

Seems to work fine in-game and in the material editor, crash only happens for me in cascade.

avatar image Chosker Jul 09 '19 at 07:54 AM

I'm also getting it in 4.22 by using a Particle System placed in the level, where the emitter's material Domain is set to Volume, in conjunction with a DepthFade node (which uses the scene depth internally) I'm not using any custom node at all

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

0 answers: sort voted first
Be the first one to answer this question
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question