x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Unreal HandheldAR template: Couldn't find file for package /Script/AugmentedReality requested by async loading code

I've created an unmodified project using the HandheldAR template, and deployed it to an iPad after building via a remote Mac build server (while it's a Blueprint-only project, a Mac is still required to build AR application).

Project builds and deploys to the device without errors, and certificates report that they're valid, but when I attempt to launch it on the iPad, the default project splashscreen appears, and then the device dumps back to the home screen. Application still appears as a running app, but if I attempt to switch back to it, it just bounces back to the home screen.

Other Blueprint-only UE4 projects deployed from the same machine work as expected on the device.

From the log below, it appears that /Script/AugmentedReality failed to load.

 [2018.08.03-17.56.36:622][  0]LogAIModule: Creating AISystem for world HandheldARBlankMap
 [2018.08.03-17.56.36:625][  0]LogStreaming: Error: Couldn't find file for package /Script/AugmentedReality requested by async loading code. NameToLoad: /Script/AugmentedReality
 [2018.08.03-17.56.36:625][  0]LogStreaming: Error: Found 1 dependent packages...
 [2018.08.03-17.56.36:625][  0]LogStreaming: Error:   /Game/HandheldARBP/Blueprints/GameFramework/BP_ARPawn
 [2018.08.03-17.56.36:628][  0]LogStreaming: Error: ****DumpDependencies [Dependencies]:
 [2018.08.03-17.56.36:628][  0]LogStreaming: Error:     Export 1 /Game/HandheldARBP/D_ARSessionConfig.D_ARSessionConfig
 [2018.08.03-17.56.36:628][  0]LogStreaming: Error:     Linker is ../../../HandheldAR/Content/HandheldARBP/D_ARSessionConfig.uasset
 [2018.08.03-17.56.36:628][  0]LogStreaming: Error:         Dep S_BEFORE_C Import     1   /Script/AugmentedReality.ARSessionConfig
 [2018.08.03-17.56.36:628][  0]LogStreaming: Error:         Dep S_BEFORE_C Import     0   /Script/AugmentedReality.Default__ARSessionConfig
 [2018.08.03-17.56.36:628][  0]LogStreaming: Error: Missing Dependency, request for /Script/AugmentedReality.ARSessionConfig but it hasn't been created yet.
 [2018.08.03-17.56.36:628][  0]LogStreaming: Error: Could not find class ARSessionConfig to create D_ARSessionConfig
 [2018.08.03-17.56.36:633][  0]LogProperty: Error: Struct type unknown for property 'StructProperty /Game/HandheldARBP/Blueprints/UI/BP_DebugMenu.BP_DebugMenu_C:UpdateDebugMenuInfo.CallFunc_GetARSessionStatus_ReturnValue'; perhaps the USTRUCT() was renamed or deleted?
 [2018.08.03-17.56.36:633][  0]LogProperty: Error: Struct type unknown for property 'StructProperty /Game/HandheldARBP/Blueprints/UI/BP_DebugMenu.BP_DebugMenu_C:ToggleARMode.CallFunc_GetARSessionStatus_ReturnValue'; perhaps the USTRUCT() was renamed or deleted?
 [2018.08.03-17.56.36:633][  0]LogProperty: Error: Struct type unknown for property 'StructProperty /Game/HandheldARBP/Blueprints/UI/BP_DebugMenu.BP_DebugMenu_C:InitializeDebugButtonStates.CallFunc_GetARSessionStatus_ReturnValue'; perhaps the USTRUCT() was renamed or deleted?
 [2018.08.03-17.56.36:634][  0]LogProperty: Error: Struct type unknown for property 'StructProperty /Game/HandheldARBP/Blueprints/GameFramework/BP_ARPawn.BP_ARPawn_C:ExecuteUbergraph_BP_ARPawn.CallFunc_LineTraceTrackedObjects_ReturnValue.CallFunc_LineTraceTrackedObjects_ReturnValue'; perhaps the USTRUCT() was renamed or deleted?
 [2018.08.03-17.56.36:639][  0]LogLoad: Game class is 'BP_ARGameMode_C'
 [2018.08.03-17.56.36:640][  0]LogWorld: Bringing World /Game/HandheldARBP/Maps/HandheldARBlankMap.HandheldARBlankMap up for play (max tick rate 0) at 2018.08.03-10.56.36
 [2018.08.03-17.56.36:640][  0]LogWorld: Bringing up level for play took: 0.000401
 [2018.08.03-17.56.36:640][  0]LogGameMode: FindPlayerStart: PATHS NOT DEFINED or NO PLAYERSTART with positive rating
 [2018.08.03-17.56.36:642][  0]LogUMG: Display: Widget Class BP_MainMenu_C - Loaded Fast Template.
 [2018.08.03-17.56.36:643][  0]LogUMG: Display: Widget Class BP_DebugMenu_C - Loaded Fast Template.
 [2018.08.03-17.56.36:644][  0]LogScript: Warning: Accessed None
     BP_DebugMenu_C /Engine/Transient.GameEngine_0:GameInstance_0.BP_DebugMenu_C_0
     Function /Game/HandheldARBP/Blueprints/UI/BP_DebugMenu.BP_DebugMenu_C:InitializeDebugButtonStates:001C
 [2018.08.03-17.56.36:644][  0]LogScript: Warning: Script call stack:
     Function /Game/HandheldARBP/Blueprints/UI/BP_DebugMenu.BP_DebugMenu_C:Construct
     Function /Game/HandheldARBP/Blueprints/UI/BP_DebugMenu.BP_DebugMenu_C:ExecuteUbergraph_BP_DebugMenu
     Function /Game/HandheldARBP/Blueprints/UI/BP_DebugMenu.BP_DebugMenu_C:InitializeDebugButtonStates
 
 [2018.08.03-17.56.36:644][  0]LogOutputDevice: Warning: 
 
 Script Stack:
 BP_DebugMenu_C.InitializeDebugButtonStates
 BP_DebugMenu_C.ExecuteUbergraph_BP_DebugMenu
 BP_DebugMenu_C.Construct
 BP_ARPawn_C.ExecuteUbergraph_BP_ARPawn
 BP_ARPawn_C.ReceiveBeginPlay

iPad specs:

  • Capacity: 64 GB, Available: 51.35 GB

  • Version: 11.4.1 (15G77)

  • Model: MQDT2LL/A (Apple 10.5" iPad Pro (64GB, Wi-Fi, Space Gray))

Product Version: UE 4.20
Tags:
more ▼

asked Aug 03 '18 at 03:13 AM in Packaging & Deployment

avatar image

KevODoom
176 5 8 19

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

It appears that the issue was simply that the Apple ARKit plugin was not enabled. Enabling it and rebuilding resolved the issue.

more ▼

answered Aug 03 '18 at 06:58 PM

avatar image

KevODoom
176 5 8 19

avatar image christian_svr Nov 15 '18 at 08:19 PM

D'oh. Looks like the AR template doesn't have the plugin enabled. Thanks for the help.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question