x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Volumetric Fog Causes Reflection Flickering

Enabling volumetric fog in my scene causes all my reflection probes to flicker; this doesn't affect the SSR or planar reflections. I recently upgraded this project to 4.20, and I haven't altered anything to do with the reflections. I've tried this map in different levels and in different projects, in all cases it comes up with the same errors.

Any help would be greatly appreciated

Here's a GIF of the problem https://imgur.com/a/R5hcNK4

Product Version: UE 4.20
Tags:
more ▼

asked Aug 08 '18 at 05:55 AM in Rendering

avatar image

Huxskey
31 1 3 5

avatar image ChopinDev Aug 08 '18 at 11:53 AM

Here are some questions that might help debugging this issue: 1. Is this happening on a new project (like sample one)? 2. Did you click Build->Update Reflection Captures? 3. Did you try to delete Intermediate, Saved and Build folders? 4. Did you try to rebuild lights?

avatar image Huxskey Aug 09 '18 at 02:01 AM

Hey, I deleted the folders you mentioned, and also rebuilt lighting and reflections captures; still encountered the bug. I also made a completely new project and copied the objects from the scene separately, the reflections started flickering the moment I turned on the volumetric fog. I'm going to try reinstalling the engine to see if I can get it working.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

1 answer: sort voted first

Hey I did some more testing today and narrowed it down to the fire particles; turns out they have two lights inside them, and deleting the lights fixes the problem. I'm not sure what happened but the problem is fixed

more ▼

answered Aug 09 '18 at 08:13 AM

avatar image

Huxskey
31 1 3 5

avatar image ChopinDev Aug 09 '18 at 12:10 PM

Good for you! I suggest making a new topic/bug report stating your findings.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question