x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Office Holiday

Epic Games' offices will be on holiday from June 22nd to July 7th. During this period support will be limited. Our offices will reopen on Monday, July 8th. 

When spawning Multiple A.I.s the last one is the only one that inherits the behavoir

Basically, what I have in my level, is an spawn box that is an actor, that when the base character walks into a trigger box (in the level), it'll spawn the A.I. in the spawn box.

I have a Base AI Character actor which is handling all the Blackboard behavior / movement / attack / etc.. (I followed along with the AI class tut on the wiki page). Got it all working so then created 4 child classes of it. Now when I place 4 different spawn boxes in the level at different locations, they all spawn the appropriate class and then start to do their "walk" animation, but they won't walk towards the player EXCEPT for the last one spawned. (I.e. I place four spawn boxes, the first 3 don't really do anything (they can take hits and die and respawn but thats it) but the 4th one does all the things that its suppose to do (walk towards player (attacks when in range) / does a idle animation / walks between home location and last known location / etc...).

The problem is that it was working fine before I created the last 2 child blueprints (I just created 2 to start with, one a regular enemy, the second a boss) and they both worked fine. Then when I created the 3rd and 4th one, they broke. I've been looking around on the internet and can't find any solutions to it. I didn't change any code in the childs (except for the boss, but all he does is spawn an actor when he dies (gets destroyed). I'm not calling to the parent functions or anything like that. I'm assuming its something small thats making it break but I can't find it.

I am using 4.18 and using the blackboard / blueprints with them. Thanks for any help.

Product Version: UE 4.18
Tags:
more ▼

asked Aug 10 '18 at 05:03 PM in Blueprint Scripting

avatar image

Dusty D
1 1 2 3

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

0 answers: sort voted first
Be the first one to answer this question
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question