x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

AnswerHub Maintenance

Background maintenance is scheduled to occur between 9 - 11am EDT on Tuesday, May 21. Site operation may be slower than normal during this time and a brief interruption in operation may be observed

[EN/FR] Materials disappear on imported uasset

English

Hello, I encounter a problem when importing uasset. So, i downloaded few trees packs, but when i import them into UE, and try to apply them, suddenly the material disappear and the tree is filled with no material or anything else. Before the thumbnail was showing the tree with the material, and now it's showing it without the material, just a grey tree. It's happening with all meshes, trees, flowers, plants ect... And i'm pretty sure i imported them correctly (i put the assets folder into the content folder without sub folders (just in case))

It's kinda annoying since i need them really quick.

Oh and it's happening only with external assets that are not from the marketplace, because the uasset from Paragon are working perfectly.

Thanks in advance


Français

Bonjour, je viens ici car je rencontre un problème plutôt ennuyant. En effet, j'ai récemment téléchargé des packs d'arbres et plantes depuis internet, seulement, après avoir décompressé le fichier et avoir mit le dossier dans le dossier "content" sans sous-dossiers ajoutés, les plantes, arbres et autre s'affichent correctement sur la miniature (couleurs et textures présentes), hors dès que je met l'arbre soit directement sur le terrain soit dans l'outil Foliage, la texture disparaît, et lorsque je pose l'arbre, il apparaît sans texture, et d'ailleurs quand je regarde dans les paramètres il n'a effectivement plus de material assigné...

Alors, je pourrait régler ça en remettant le material...Sauf que ça fait pareil pour le material ! Dès que je l'assigne à un mesh ou que je l'ouvre pour l'éditer, il ne contient soudainement plus rien, plus de textures ou de structures. Cela revient donc à tout refaire et c'est plutôt embêtant surtout que je ne sais pas comment l'auteur a configuré ses materials..

En revanche les mesh du marketplace fonctionnent bien, par exemple le pack de paragon ne me pose aucun problème, je peux poser l'objet sans qu'il ne perde sa texture..

Merci d'avance pour l'aide

Product Version: UE 4.20
Tags:
more ▼

asked Aug 19 '18 at 06:21 PM in Bug Reports

avatar image

ToxicHayabusa
1

avatar image Jeff A ♦♦ STAFF Aug 20 '18 at 03:22 PM

Hello,

We've recently made a switch to a new bug reporting method using a more structured form. Please visit the link below for more details and report the issue using the new Bug Submission Form. Feel free to continue to use this thread for community discussion around the issue.

https://epicsupport.force.com/unrealengine/s/

Thanks

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

0 answers: sort voted first
Be the first one to answer this question
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question