x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

パッケージ化すると動作がおかしくなる

UE初心者のため、初歩的な質問でしたらすみません。 エディタ上では問題なく完璧に動作するのですが、パッケージ化すると挙動がおかしくなります。 具体的には、「ウィジェットを作成で作ったウィジェットが表示されない」「データテーブルに設定してある値が反映されない」等です。 原因として、考えられるものは何かありますでしょうか? ご教授頂けると幸いです。

Product Version: UE 4.19
Tags:
more ▼

asked Aug 31 '18 at 07:58 AM in Japanese

avatar image

elce_UE
27 2 2 7

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

2 answers: sort voted first

私もUE4初心者で最近まで同様の症状に悩んでいました。
もしかしたらですが、アクター等のブループリント詳細タブにある「Is Editor Only」がどこかでオンになっているのが原因かもしれません。
alt text

ss.png (29.8 kB)
more ▼

answered Sep 13 '18 at 11:29 AM

avatar image

Rwiiug
12 2 4 6

avatar image elce_UE Sep 21 '18 at 10:02 AM

ご回答ありがとうございます。 ここのチェックはどこも入っていないんですよね… いまだに謎が深まるばかりです…

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

お疲れ様です。私もUE4初心者です。 私も同様の現象が発生した事があり、その時は、想定していた位置で World が取得できず 各種リソースの読み込みなどができていませんでした。 パッケージング時は、エディタ時とWorld生成等の初期化タイミングが違うのが原因でした。 C++の場合、WorldContextObject を引数に必要とするものなどはWorldが存在しないとアクセスできなかったので そのあたりを確認頂くのが良いかと思います。 ちなみに、スタンドアローンはPIEよりはパッケージ時に近いのですが、スタンドアローンではいかがでしょうか?

また、あとは単純にリソースが参照されておらず、ファイルパスから動的に読み込んでいたので、パッケージング対象に手動で追加する必要がありました。 ご解決の一助となれば幸いです。

more ▼

answered Oct 30 '18 at 05:27 AM

avatar image

shihan119
1

avatar image elce_UE Oct 30 '18 at 05:31 AM

ご回答ありがとうございます。
初期化タイミングが違うのが原因なんですね。
参考に調査してみます。
スタンドアローンでも、特に問題なく動作します。問題があるのはパッケージ化後のみです。
ありがとうございます。
頂いた情報を元に、いろいろと試してみます。

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question