x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Ue4 Crashes When Using Solid State Drive

link textWhen Using Solid State Drive Ue4 always crashes...the drive disappears altogether and i have to swap sata ports to get the bios to recognize it...i googled this and some people have had this problem although not ue4 related, and they say it is either controllers on cheap ssds or heat issues, my ssd isnt an overly expensive model but runs fine when ue4 isnt running and doesnt heat up at all.....I just installed the 4.4 preview and it seems to crash more than 4.3...it can happen at anytime but mostly it happens when shaders are compiling or importing fbx which i assume has the most disk usage...any tips from users who have also had issues would be great..ive tried all bios sata settings and installed pci express sata card as well but still same results, next step new motherboard......its for sure happening more since installing 4.4 preview though

Product Version: Not Selected
Tags:
dxdiag.txt (67.5 kB)
more ▼

asked Aug 12 '14 at 02:43 PM in Bug Reports

avatar image

WarpSpasm
16 3 8 10

avatar image Lovecraft_K ♦♦ STAFF Aug 12 '14 at 03:10 PM

Hey WarpSpasm -

Thank you for your report. I will begin investigation into this issue as soon as possible. Can you give me a rundown on the specifications of your computer and in particular what model SSD you are using? (Feel free to just include a DXDIAG.txt)

In the meantime, please be sure to review our suggestions for how to report a bug, and feel free to edit your post if you have additional information to provide:

https://answers.unrealengine.com/questions/12363/how-do-i-report-a-bug.html

Thank you.

Eric Ketchum

avatar image WarpSpasm Aug 12 '14 at 03:23 PM

added dxdiag.txt to original post the ssd is a kingston ssdnow300 240gb and im only using blueprints in Ue4...thanks for your help eric

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Hey WarpSpasm -

After doing a bit of research there appears to be a general problem with the Kingston firmware 5.06 and not the original firmware 5.05. See, if you are not already on 5.05, if you can downgrade your firmware version from the Kingston website.

I cannot guarantee that this will fix your problem, but it is the best solution currently as I cannot get it to reproduce with the SSDs we currently have available to us in house.

Thank You

Eric Ketchum

more ▼

answered Aug 18 '14 at 06:22 PM

avatar image

Lovecraft_K ♦♦ STAFF
36.6k 703 260 737

avatar image WarpSpasm Aug 19 '14 at 03:37 PM

thanks for your help eric...i have 2 kingston ssds and the older one has different firmware than the newer 240g so i might test that one as the primary drive...ive contacted kingston about downgrading the firmware as their software doesn't help...I'll never buy a kingston ssd again though

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question