x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Why am I getting an error when building 4.3 source on VS 2013?

i have the following error while building ue4.3 on vs 2013.plz help.

 Error    1    error code: -1073741701    C:\UnrealEngine-4.3.0-release\Engine\Intermediate\ProjectFiles\Error    UE4
 
 Error    2    error MSB3073: The command "..\..\Build\BatchFiles\Rebuild.bat UE4Editor Win64 Development" exited with code -1073741701.

 

Product Version: Not Selected
Tags:
more ▼

asked Aug 13 '14 at 03:04 PM in Installation & Setup

avatar image

midhunjohnson
41 1 4 5

avatar image Tim C ♦♦ STAFF Aug 13 '14 at 10:20 PM

Hi midhunjohnson,

Could you provide a little more information? What version of Visual Studio 2013 are you using? Did you download the correct dependency files for 4.3 (the files for 4.2 or 4.4 won't work)? Could you copy and paste the full output you see in Visual Studio when you try to build the Engine?

avatar image midhunjohnson Aug 14 '14 at 03:51 AM

i did exactly as u said. i also intalled june 2010 directx sdk. I am using vs express 2013.version 12.0.21005.1 REL. i tried to run buid.bat but showing-unrealbuidtool exception.error could't find platform name.

avatar image midhunjohnson Aug 14 '14 at 03:57 AM

output.....link text

avatar image Tim C ♦♦ STAFF Aug 14 '14 at 03:50 PM

Did you install the Windows Desktop version of Visual Studio Express 2013? Do you have any other versions of Visual Studio currently installed?

Could you please download the attached file and save it to an empty folder on your desktop. Remove the .txt extension and run the file. It will create a new info.txt file inside the folder. If you could upload that file here that could help determine what is going wrong.

avatar image midhunjohnson Aug 14 '14 at 04:52 PM

yes the destop version.no other versions installed

avatar image midhunjohnson Aug 14 '14 at 05:00 PM

link text here is the info txt file

link text

info.txt (5.4 kB)
avatar image Tim C ♦♦ STAFF Aug 14 '14 at 05:08 PM

Please check your VS120COMNTOOLS environment variable (located at Control Panel\System and Security\System -> Advanced system settings -> Environment Variables). It should be pointing to the `\Common7\Tools` folder inside your Visual Studio installation.

avatar image midhunjohnson Aug 14 '14 at 05:29 PM

yes it is like tat.

avatar image midhunjohnson Aug 14 '14 at 05:39 PM

i now tried to compile 4.3.1. but link textsame error

avatar image Tim C ♦♦ STAFF Aug 14 '14 at 10:26 PM

Could you please try re-downloading the source code and dependencies for version 4.3.1 and re-building the Engine? Make sure to delete everything you currently have in your Engine folder first.

Also, the source code for version 4.4.0 was released today, so you could try building that version of the Engine instead.

avatar image midhunjohnson Aug 15 '14 at 10:35 AM

i rebuilded 4.3.1 no improvement. I also, tried to run the "Build,bat" (..EngineBuildBatchFiles ) and it gives me this message:

"UnrealBuildTool Exception: ERROR: Couldn't find platform name."

avatar image Tim C ♦♦ STAFF Aug 15 '14 at 03:45 PM

I know you mentioned installing the DirectX Runtime, but could you please try installing it again?

Also, try un-installing and re-installing Visual Studio.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

1 answer: sort voted first

when "msvcr120.dll missing was shown"initially, i accidently copied msvcr120.dll 32 bit to sys32,yesterday when i copied msvcr120.dll 64 bit ..everything began to work fine..no built error :-D..THANX

more ▼

answered Aug 16 '14 at 09:16 AM

avatar image

midhunjohnson
41 1 4 5

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question