x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Media Framework on Android GL Error

alt text

I've looked around both the forums and answerhub and everywhere it looks like this issue is marked as resolved (a bug from 4.15 or something that was fixed in 4.18). I am attempting to play MP4 videos through the Media Player on a Media Texture on Android devices and both devices I have available to test on, display a black screen. Audio plays so I know the file is somewhere in the package, also if I set the video to be the "Opening Movie" that follows the Splash Screen, I get proper video and audio.

It's only when a "media texture"/"material" using that texture is involved that it's black. Am I missing something? Like an improper codec (I doubt this only because it works as the opening video). Maybe I'm implementing the Media Texture wrong? (It works just fine on Windows).

The specific implementation:

Widget with an Image component with the Image variable of the Brush set as the Media Texture. There is only 1 Media Player so the Texture points to that and never gets changed, only the Media Player changes sources.

Devices Tested:

HUAWEI MediaPad

Samsung Galaxy View

Edit:

Forgot to mention I tested this also using a build from both 4.18 and 4.20 and received the same effect.

Product Version: UE 4.20
Tags:
video-error.png (33.0 kB)
more ▼

asked Sep 27 '18 at 04:32 PM in Bug Reports

avatar image

Huogo
140 14 16 26

avatar image Jeff A ♦♦ STAFF Sep 28 '18 at 01:51 PM

Hello,

We've recently made a switch to a new bug reporting method using a more structured form. Please visit the link below for more details and report the issue using the new Bug Submission Form. Feel free to continue to use this thread for community discussion around the issue.

https://epicsupport.force.com/unrealengine/s/

Thanks

avatar image Huogo Sep 28 '18 at 03:09 PM

Thanks, I'll do that when I get back to work on Monday

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

The error (listing for keyword searching): bindTextureImage clearing GL error 0x500

The solution: I was using a Media Texture instead of a Material set to the User Interface Domain. As soon as I replaced the Media Texture with this Material using the Media Texture it worked properly on Android.

alt text

more ▼

answered Oct 04 '18 at 05:31 PM

avatar image

Huogo
140 14 16 26

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question