x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

[UE-67936] Strange material bug

Hi guys, I am having this strange issue with a material function I created in UE 4.21.1. The node result work perfectly fine in 4.18. I have attached images of both versions below. Can anyone please let me know what maybe wrong? Or am I staring at a bug :O

Steps to Reproduce - Open the editor, Create a material like the attached image, Select the cube preview mesh

Results: Artifacts appear across the mesh in 4.21.1

Expected: Artifacts would not appear (4.18 image)

alt text

alt text

Product Version: UE 4.21
Tags:
pixelnws-418.jpg (173.1 kB)
pixelnws-4211.jpg (177.6 kB)
more ▼

asked Jan 02 '19 at 01:46 PM in Bug Reports

avatar image

Dark X
6 3 4

avatar image Jeff A ♦♦ STAFF Jan 02 '19 at 05:48 PM

Hello,

We've recently made a switch to a new bug reporting method using a more structured form. Please visit the link below for more details and report the issue using the new Bug Submission Form. Feel free to continue to use this thread for community discussion around the issue.

https://epicsupport.force.com/unrealengine/s/

Thanks

avatar image Dark X Jan 02 '19 at 08:28 PM

Thanks Jeff, just received an email from Epic regarding my bug submission. Eagerly waiting for a fix.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Hello, I managed to get this resolved.

If anyone's wondering how, I clamped the Alpha's of the two Lerp nodes (which wasn't required in v4.18, v4.19).

alt text

However, I just noticed that the bug report for the above issue was marked 'By Design' yesterday (14th Feb 19) on https://issues.unrealengine.com/issue/UE-67936 .

Can someone please explain what changed from v4.20?

clamp.jpg (103.7 kB)
more ▼

answered Feb 14 '19 at 09:25 PM

avatar image

Dark X
6 3 4

avatar image [HP] Apr 16 '19 at 03:51 AM

I can confirm this solved the issue for me! Rather strange that the alpha needs to be clamped now, I know my way around the material editor and I don't think I would solve this in a milion years, so random. Regardnless, thanks!

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question