x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Widget Buttons and Text Boxes Don't Work Even Though Input Mode is Game AND UI

In my game I have a simple widget that consists of a single button, and a text box. When the player presses 5 on the keyboard, the widget is added to the Viewport, the Mouse Cursor is made visible, and the Input mode is set to Game And UI.

alt text

When I go to test this however, the widget's button cannot be clicked on, nor will hovering over the button do anything (normally, hovering the mouse cursor over a button will make it slightly brighter). I also cannot click into the Text Box to type in. I have made sure of the following:

1: Both the Text Box and Button are enabled.

2: There is nothing obstructing/in front of the Widgets that would prevent me from clicking on them.

I have also opened a blank project in an attempt to recreate this issue. However, I couldn't do so, as the button and Text Box worked in the new project (I used the exact same Widget blueprint and copied the code above!). Does anyone know what I'm missing here? Is there any other reason the Widget would not register my mouse's input? Could a project setting potentially be the culprit? Any help would be greatly appreciated. Thanks!

Product Version: UE 4.19
Tags:
blueprint.png (282.7 kB)
more ▼

asked Jan 11 '19 at 11:24 PM in Using UE4

avatar image

Spishy
71 4 5 13

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

1 answer: sort voted first

I see what I've done now. I've had an entirely separate widget with a ZOrder of 1 (Used for nice fades to black) where the ZOrder of the widget I was trying to click on was 0. Silly mistake on my part. I'll mark this question as answered.

more ▼

answered Jan 12 '19 at 12:27 AM

avatar image

Spishy
71 4 5 13

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question