x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

UMG - Progress bar not updating correct value

I am trying to set up a basic Health bar using the progress bar in UMG. I have create the function for getting the updated value and made sure it is bound correctly to the progress bar. But when I run my game, the progress bar defaults at 0 and even when my character's health is at 1 or taking damage, the bar doesn't update. I did some breakpoint toggling and its clearly showing the return node is not updating with the correct value.

alt text

Any solutions?

Product Version: UE 4.20
Tags:
unrealdebug.png (147.9 kB)
more ▼

asked Jan 17 '19 at 03:04 AM in Blueprint Scripting

avatar image

AedanFlynn
5 1 4

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

3 answers: sort voted first

It may seem stupid but sometimes blueprint nodes just "break", no explanation for it. Delete the binding and re-create it and see if it updates.

more ▼

answered Jan 17 '19 at 06:07 PM

avatar image

Nebula Games Inc
5.4k 28 9 15

avatar image dabs863 Jan 17 '19 at 06:56 PM

Not stupid at all happens to me alot glad I'm not the only one that suffers from it

avatar image Nebula Games Inc Jan 17 '19 at 07:37 PM

Haha, yea...I've spent hours trying to fix "problems" that weren't "logical" issues at all only to find out after being completely frustrated and turning the system off for the day come back to find the nodes working as expected. Or I decide to start over and recreate the script going over it with a fine tune comb, trying to think out each "node" and what it is doing, I end up recreating the exact same set-up and it works. So now when basic things don't seem to work like they should I just delete and make a new node.

avatar image AedanFlynn Jan 17 '19 at 07:38 PM

that may explain the "deleting a node and replacing it" magically has caused some of my other blueprints to work (and simultaneously not work)... Ill try it later.

avatar image dabs863 Jan 18 '19 at 06:37 PM

any update to this

avatar image AedanFlynn Jan 23 '19 at 01:13 AM

After some testing, it seems that nuking it and remaking it from scratch worked.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

drag of the current health and divide that by 1.0 and it should work did you bind this to the percent if it still doesnt work just make a max health set to same value as health and divide the 2 alt text ?

health.png (232.5 kB)
more ▼

answered Jan 17 '19 at 03:49 AM

avatar image

dabs863
156 1 3 6

avatar image AedanFlynn Jan 17 '19 at 03:41 PM

I have tried the dividing by 1 and the MaxHealth I have set, no change. As well, I did confirm the binding is to the percent, Unless the progress bar in 4.20 is no longer based on percentage.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

Make the function pure

more ▼

answered Jan 17 '19 at 05:00 AM

avatar image

indivelope
10 1 3

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question