x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

What May Be Causing Streaming Volume Lag?

Hello, I have just recently migrated my project from 4.19 to 4.20 and I am having some odd reactions with the World Composition with multiple worlds. Before every thing seemed to have been working well but since the migration, things seems a bit out of place or odd. The issue is this, either in the editor or in play mode to test the project big time lag comes into play when I face any part or world that is from level streaming volume. When I face away for that part or move the camera away from it, then all seems to work again. Further away from the streaming volume I get things smooth out. Closer I get to it, lag returns and some times will freeze a bit then jerking comes in. How may I fix this issue? I have tried placing level streaming volumes as before and find that I am unable to add them. I have noticed that in 4.20 the levels will stream in on there own without the use of the volume being placed. Is this normal or new in 4.20?

Here are two screenshots of what is going on.

alt text

In this first Screenshot, you can see my building in the Yellow box or streaming volume. By the way this is far as I can get to it with out the editor freezing or locking up on me. On the menu on the right side, you can see the Level Streaming Volume is also Ghosted out. No way to add the level here.

alt text

On this second Screenshot, you can clearly see the Level Detail Screen and only options I have is what you can see here. Only the levels but no level streaming options but a Parent Package Name to select from. Any one have any clue to fix this or I am simply missing something some place?

Thanks Bruce

Product Version: UE 4.20
Tags:
issue-1.jpg (299.4 kB)
issue-2.jpg (222.2 kB)
more ▼

asked Feb 03 '19 at 10:27 PM in Using UE4

avatar image

tech1187
71 9 17 23

avatar image tech1187 Feb 21 '19 at 05:09 PM

BUMP I have just migrated up to UE 4.21 and I am still having issues with streaming Volumes. Anny one able or willing to help me figure why I am unable to use Streaming Volumes in UE 4.20+21? I can remove the volumes and the other maps will still load on there own which is causing much of my lag issues. :( Some ope please help me on this. Been nearly three weeks trying to figure this mess out.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

0 answers: sort voted first
Be the first one to answer this question
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question