x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Slate tick time constantly increasing during runtime?

I am working on my projects main menu and have come across the problem of the slate tick time increasing constantly during runtime, even when idle. The stats don't seem to show me anything though, besides the time increasing, all the calls seem reasonable.

Is there a way to troubleshoot what is going wrong?

I posted an image of the stats when you first launch the game, and then after the game sits for 10 minutes. By 10 minutes the fairly simple main menu is struggling to get over 30 fps on a pretty decent rig.

alt text

Product Version: UE 4.21
Tags:
lagmainmenu.png (477.5 kB)
more ▼

asked Mar 04 '19 at 10:53 PM in Using UE4

avatar image

Regentlord
24 2 2 3

avatar image Shadowriver Mar 04 '19 at 10:57 PM

UMG is just a wrapper for Slate, so what is your UI setup? You got anything on tick in there?

avatar image Regentlord Mar 04 '19 at 11:20 PM

There was a few small things on tick, but even if I turn them all off, the problem persists.

avatar image Regentlord Mar 04 '19 at 11:56 PM

Even if I turn off the entire UI and launch the game the same thing still happens. This is perplexing...

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

The problem seems to have come from an issue with DPI Scaling. Resetting all my DPI settings fixed the issue.

more ▼

answered Mar 05 '19 at 01:03 AM

avatar image

Regentlord
24 2 2 3

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question