x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Office Holiday

Epic Games' offices will be on holiday from June 22nd to July 7th. During this period support will be limited. Our offices will reopen on Monday, July 8th. 

Weird Shading on Static Mesh

Hey there, I'm having some trouble on with the shading on this building and I'm losing my mind trying to fix it. It seems like all the shadows are backwards and smoothed?

https://imgur.com/a/WT5X8UV

I've tried reversing the faces, hardening/smoothing the normals, using different materials, checking for overlapped faces, separating all the objects, tessellating the surfaces, and as you can see from the cube and cone, attaching new objects to the building. I think it's and issue in Max but I'm just not sure what to try at this point.

Have any of you guys experienced this and found a fix for it? Thanks!

Product Version: UE 4.20
Tags:
more ▼

asked Mar 18 '19 at 02:53 AM in Using UE4

avatar image

EthanByers6
1

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

First thing to try is delete all post process and lighting, then create new ones. Afterwards, try to build lighting. If not working, try to put few default meshes from unreal engine in the scene and see it they render correctly. If so, your issue may be caused by bad normal from your source file (mesh from autocad or other softwares or downloaded meshes). As far as I experienced, the best thing to do is to re-model the mesh in Max.

more ▼

answered Mar 18 '19 at 12:08 PM

avatar image

Ego Studio
606 4 4 5

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question