x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Launching to Android Fails - Unknown Error

Hey guys, I'm just starting to get into the mobile side of Unreal Engine 4 so most of this is new to me. I was trying to following the Android Quick Start guide and when I get to the part of trying to launch to my device, it starts to package it all up, but then a couple of seconds later it fails, with an Unknown Error.

I read up on some other people having similar problems to this, which led me to remove a plugin I had that could have been causing it, but even with it removed, and creating a whole new project, it still seems to fail.

I've looked through the Log, and the only actual error there is, is the Unknown Error when it fails to launch; however there are some warnings. Looking at the warnings myself, I'm not too sure what they mean, or where to begin with resolving them, but I'm hoping maybe one of you could, or point me in the right direction as to what might be causing the failure.

Here are some of the warnings, I'll attach the whole log file as well though:

 LogUnrealEdEngine:Warning: Unable to use cook in editor because r.MobileHDR from Engine ini doesn't match console value r.MobileHDR

 LogUnrealEdEngine:Warning: Unable to use cook in editor because r.MobileHDR from Engine ini doesn't match console value r.MobileHDR

 LogStats:Warning: MetaData mismatch. Did you assign a stat to two groups? New //STATGROUP_Threads//FLauncherTask///Thread_3688_0///####STATCAT_Advanced#### old //STATGROUP_Threads//FLauncherTask///Thread_32e4_0///####STATCAT_Advanced####

 LogStats:Warning: MetaData mismatch. Did you assign a stat to two groups? New //STATGROUP_Threads//LauncherWorker///Thread_3194_0///####STATCAT_Advanced#### old //STATGROUP_Threads//LauncherWorker///Thread_2074_0///####STATCAT_Advanced####

link text

Product Version: UE 4.12
Tags:
log.txt (59.5 kB)
more ▼

asked Sep 28 '16 at 05:39 AM in Packaging & Deployment

avatar image

Prothean
121 5 6 8

avatar image Samantha Sutton ♦♦ STAFF Sep 30 '16 at 08:15 PM

Prothean,

Try deleting your Intermediate and Saved folders from your project folder. If you haven't modified your config too much, delete that folder too. Then try to package - upload those logs.

Have you modified your DefaultEngine.ini file, or anything?

Thanks!

avatar image Prothean Sep 30 '16 at 08:35 PM

Alright I deleted all 3 folders and then tried launching to my device. The log for that is attached.

I have not modified the DefaultEngine.ini file at all, however I did try to set the paths for the Android SDK section, since I installed CodeWorks in a different spot than the default location, but even with that the log did not change at all. link text

log.txt (536.3 kB)
avatar image Samantha Sutton ♦♦ STAFF Oct 06 '16 at 04:08 PM

Try disabling your Firewall and packaging. If that does not work, please try to migrate your whole project to a new blank project and then package. Sometimes, for some reason - if you've upgraded the engine on a project, it'll cause an issue that is very hard to track down the reason.

You could also try upgrading to 4.13.1 as sometimes upgrading will resolve the errors you had in an older build.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

1 answer: sort voted first

Hey Prothean,

We have not heard back from you in a few days, so we are marking this post as Resolved for tracking purposes. If you are still experiencing the issue you reported, please respond to this message with additional information and we will offer further assistance.

Thank you!

more ▼

answered Oct 10 '16 at 04:39 PM

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question